www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 Három halasztás után ismét tavasszal! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2021. április 28 - május 1.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

 Három halasztás után ismét tavasszal! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2021. április 28 - május 1.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

etnik Archív
2019. november PSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSz Aktuális program:
2020.11.30.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FILMES & ZENEI & KÖZÖSSÉGI PROGRAM 2019 :: MÁJUS 4. (szombat) - FILMPROGRAM :: ANIMÁCIÓK 2

 

ANIMÁCIÓK 2

14:00

Baka terem 

Blokk hossz: 112 min.

 

                                           

 

Roman SOKOLOV

(RUS):

A naplemente elmélete

9 min.

                     

Az éjszaka közepén egy elszánt biciklis halad át a téli erdőn. A kihívása: megtenni mindent azért, hogy ez a nap is frissen és időben kezdődjék el.
 

Rendező életrajza:

"Roman SOKOLOV Oroszországban született 1976-ban. 1993-1998-ig az Állami Pedagógiai Egyetem Művészeti Karának hallgatója. 1999-től animátorként, karaktertervezőként, storyboard művészként és gyereksorozatok epizódrendezőjeként dolgozott számos animációs stúdióban.
Filmográfia:

2012-rövidfilm - Navajo dal - rendező
2017-rövidfilm - A naplemente elmélete - rendező"

 

Samuel PATTHEY
(SUI):

Úti beszámoló: Tel-Aviv

6 min.

"Egy fiatal svájci művészhallgató hat hónapot tölt Tel Avivban. Rajzain, szkeccseinek gyüjteményén keresztül megtanulja elemezni, megérteni és felszabadítani magát ebben a kontrasztos környezetben."
 

Rendező életrajza:

1993-ban Berlinben született. Egy építész és egy festő fiaként élénk, a művészetekbe, a kultúrába és kreativitásba elmerült gyermekkora volt. Ennek megfelelően kezdte el 2D-s animációs tanulmányait a svájci HSLU Design und Kunst Lucerne-ben. 2016-ban fél évet töltött a Tel-Aviv-i Shenkar Engineering and Design iskolában Tel Aviv, ami az inspiráció tartós forrása lett életében. 2017-ben diplomázott és azóta szabaduszóként dolgozik Svájcban.

 

M. TÓTH Géza

(HUN):

Gyufaszálak

12 min.

A 7 éves L.S.-sel készített interjú alapján. Egy magányos kisfiú színes gyufákkal játszik, és közben álmairól, félelmeiről, reményeiről beszél. És a gyufák életre kelnek.
 

Rendező életrajza:

Géza M. Tóth (Budapest, 1970), többszörösen díjazott filmrendező, a KEDD Animációs Stúdió alapítója és vezetője, a Magyar Színház- és Filmművészeti Egyetetm rektora, az Academy of Motion Picture Arts and Sciences, valamint az International Academy of Television Arts and Sciences tagja. Vendégtanárként számos külfüldi intézetben és egyetemen oktatott (Royal College of Art, London, Filmakademie Baden-Württemberg, Ludwigsburg, National Institute of Design, Ahmedabad). Filmkészítőként rövidfilmek (pl.: Ikaroszr, MAESTRO, ERGO, MAMA), kísérleti művészeti projektek (pl.: XYZ, A csodálatos mandarin, A kékszakállú herceg vára) és rajzfilmsorozatok (ex: Modern népmesék, Bogyó és Babóca, Egy kupac kifli) fűzödnek többek között a nevéhez. Munkái több mint 200 fesztiválon szerepletek világszerte, és több mint 70 díjat kaptak. MAESTRO című animációs rövidfilmjét 2007-ben a Legjobb Animációs Rövidfilm kategóriában Oscar-díjra jelölték.

 

Donato SANSONE

(FRA):

Tökéletlenség

5 min.

Kezdetben volt a folt. Aztán jött egy ecset, hogy feltárja a vízfestékpacát: kinyitja, átalakítja, megfordítja és kitölti őt. Ebből a felgyorsult evolúcióból egy hódító lény születik...
 

Rendező életrajza:

Művészeti tanulmányainak elmélyítése érdekében Donato Sansone a torinói Filmművészeti Kísérleti Központba járt, ahol a számítógépben rejlő lehetőségeket tesztelte, mielőtt az animációs logikán alapuló művészeti videókat készített. Zenei videókat, rövidfilmeket és reklámspotokat készített, filmjei nemzetközi elismeréseket kaptak: az Annecy 2004-ben kiválasztotta a LOVE CUBE-t és míg a LOOP EXPERIMENT (2009) két díjat is nyert Németországban és Olaszországban.

 

Kristjan HOLM

(EST):

Élet24

9 min.

Az elismert agglegény Einar Jernskjegg megnyeri a lottót.

 

Rendező életrajza:

"1976-ban született Tallinnban, Észtországban. 1999-ben az Észt Művészeti Akadémia belsőépítészeként diplomázott. Egy időben nagyon zavarta a felismerés, hogy a szobát lekorlátozza a négy fala. Egy váratlan felfedezés, miszerint a filmkockának is négy fala van, adta témaváltásához a végső lökést, és attól kezdve életét a keretek és falak közötti kapcsolatok vizsgálatának szentelte.

www.karabana.com


Filmográfia:

 • VÄIKE MAJA / Small House 2008 / 6’15“ / 16:9 / Stereo / Black&White
 • PÕGENEMINE / Escape 2009 / 5’40“ / 16:9 / Stereo / Colour
 • SUUR MAJA / Big House 2011 / 10’24“ / 16:9 / Stereo / Colour
 • MUST STSENAARIUM / Worst-Case Scenario / 2014 / 14’40“ / 16:9 / 5.1 Surround / Colour
 • PUNKT / Dot 2015 / 3’50“ / 16:9 / Stereo / Colour
 • TÄISMAJA / Full House 2016 / 17’00“ / 16:9 / 5.1 Surround / Colour
 • ELU24 / Life24 2019 / 9’00“ / 16:9 / 5.1 Surround / Colour"
 

Mehdi KHORAMIAN

(IRN):

Váltókezelő

10 min.

Az egyedülálló öregember az állomáson várja rég látott kedvesét.
 

Rendező életrajza:

1981-ben született az iráni Teheránban. Grafikát tanulta Shariayati Egyetemen Teheránban. 2002 óta "stoptrükk" animátorként dolgozik Teheránban.

 

 

Morten T©INAKOV , Lucija MRZLJAK

(EST):

Egy ragyogó elme bemutatása négy felvonásban

15 min.

Az emberek valaki különlegesre várnak és végül megszületett: egy felnőtt öltönyös ember. Követni kezdik és ujjonganak színpadias ám teljességgel értelmetlen cselekedetei láttán. Ám egy malőr miatt hirtelen egyhagyja őt mindenki, aki addig imádta. Ekkor, elhagyatva, találkozik a számára teremtett nővel.
 

Rendező életrajza:

 

"LUCIJA MRZLJAK
1990. november 26-án született Zágrábban. Lucija horvát animációs filmrendező és illusztrátor. Animációt tanult Zágrábban, Krakkóban, Prágában és Tallinnban. Miután befejezte az Észt Művészeti Akadémiát, úgy döntött, hogy Tallinnban tartózkodik és az Eesti Joonisfilm stúdióban dolgozik.
Az animációs filmek készítése mellett gyerekkönyveket illusztrált és a politikai magazinok számára is készített karikatúrákat.

 

Filmográfia:
művész és animátor

 • 2016 Egy férj és egy feleség: nyerő történet (4'42 ”/ Eesti Joonisfilm) rendező
 • 2016 Shuma (5'06) / Észt Művészeti Akadémia
 • 2018 Egy ragyogó elme bemutatása négy felvonásban (15'03 ”/ Eesti Joonisfilm, Adria animáció)

MORTEN T©INAKOV
1992. január 26-án született Viljandiban, Észtországban.
Az Észt Művészeti Akadémián tanult animációt, és mindeközben két filmet készített. Tanulmányait követően az Eesti Joonisfilmben dolgozott.

Filmografia:

 • 2014 Ez biztos szerelem (5’41”/ Észt Művészeti Akadémia)
 • 2014 Pekk (8’38”/ Észt Művészeti Akadémia)
 • 2018 2018 Egy ragyogó elme bemutatása négy felvonásban (15'03 ”/ Eesti Joonisfilm, Adria animáció)"
 

 

Sasha SVIRSKY

(RUS):

Egy nőről, aki el akart repülni

8 min.

Történet a transzhumanizmus eszméiről, amelyek a különös orosz talajból szöktek szárba.
 

Rendező élerajza:

"Svirsky Sasha 1980-ban született. A Grekov Művészeti Főiskolán festő diplomával végzett Rostov-on-Don-ban, Oroszországban. Magától tanulta az animációt és 2008-tól független animációs rendezőként is alkot. Az eltelt időben több mint 15 animációs rövidfilmet készített. Médiát keverve kifejleszti a csaki rá jellemző művészeti nyelvet, és emellett folytatja a grafikai alkotások, festmények és kollázsok készítését. Animációjában improvizációs módszert használ és sztereotípiákkal foglalkozik. Jelenleg Moszkvában él.
Filmjei közül egy pár:

 • Kilenc módszer egy személy rajzolására
 • Tanzonk
 • Bokus Mang
 • Szüret
 • Hangyák dala
 • Chepurnas
 • Vendég a lovon
 • Mirs Pirs stb."
 

Antje HEYN

(GER):

Próba és hiba

6 min.

Film egy elveszett inggombról, maximalista nagynénikről, dolgos macskákról, meglepett papagájokról és egy rég elveszett barátról.
 

Rendező életrajza:

"Antje Heyn egy berlini animációs rendező és illusztrátor. Amellett, hogy szívvel lélekkel karakterek megteremtésén és életre keltésén ügyködik, a művészeti akadémiákon animációt tanít és a Protoplanet Stúdiót vezeti.

 

Filmográfia:

 • 2010 Lumo / stop-motion animáció/ 7:29 min
 • 2015 PAWO / rajzolt animació / 7:39 min
 • 2016 Próba és Hiba / rajzolt animació / 5:27 min"
 

 

 

LÁNG Orsolya

(HUN):

Holtszezon

10 min.

 

"Egy kis halászfaluban a holtszezonban egyik nap olyan, mint a másik. A lakosok egymás mellett élnek, mint a környező táj elemei. De egy kis varázslat elegendő a rutin megtöréséhez és a zárt világok szoros szavakká válnak. E különleges napok csak akkor mutatják meg magukat, mikor már a végükhöz közelednek."
 

Rendező életrajza:

1987-ben Romániában született. Filmrendezést tanult a kolozsvári Sapientia Egyetemen, majd a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. A "Holtszezon" a diplomafilmje volt. Azóta szabadúszó rendező, író és grafikus.

 

 

 

 

 

Kamila KUCIKOVA

(EST):

300 g/m2

6 min.


 

 

 

Ez egy fehér-fehér papír monodrámája.
 

Rendező életrajza:

 

 

 

 

Radostina NEYKOVA

 

(BUL):

Csúnya tündérmese

12 min.

 

 

"Újfajta kézzel készített hímzés. A férfi és nő mindennapjai értelmetlen vitákkal telnek. Egy nap kis házuknak elege lesz a véget nem érő civakodásaikból és útnak ered."
   

Rendező életrajza:

"Radiostina Neykova a “Kr. Sarafov” Nemzeti Színház- és Filmművészeti Akadémián végzett filmes tanulmányok és animációs rendezés szakon.
A Bolgár Tudományos Akadémia Művészeti Tanszékének PhD társprofesszora, ahol az ""Animált filmek dramaturgiáját"", a “Kr. Sarafov” Nemzeti Színház- és Filmművészeti Akadémián pedig ""Animációs technikákat"" tanít. Radostina díjnyertes animációs rövidfilmek rendezője és a gyermekkönyvek illusztrátora Bulgáriában, Görögországban, Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában.
Emellett Bulgáriában, Görögországban, Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában egyéni kiállításokat szokott tartani, míg gyerekek számára animációs műhelyeket Bulgáriában, Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában, Grúziában, Oroszországban és Németországban.
Tagja a Bolgár Filmkészítő Szövetségnek, az animációs céhnek; Bolgár Újságírók Szövetsége - Filmszakasz, Bolgár professzorok és docensek szövetsége a moziban „Akademika 21” és Bolgár Film-, Televízió- és Rádiószkriptírók Szövetsége - BAFTA."
 
   

 

 

 


Claudius GENTINETTA

(SUI):

Szelfik

4 min.

 

 

 

 

   
A digitális önarcképek igazi tűzijátékában több száz furcsa, kínos és rettenetesen zavaró önarckép került elrendezésre ebben az egyedülálló rövidfilm-kompozícióban. Az egyedülálló képek, művészileg átdolgozottak, konszolidálódnak, hogy egy kísérteties vigyort képezzenek, amely túlmutat az emberi lét mélységén.
 

Rendező életrajza:

 

 

 

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák