www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 Két halasztás után a harmadik nekifutás! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2020. december 9-13.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

 Két halasztás után a harmadik nekifutás! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2020. december 9-13.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

etnik Archív
2019. április HKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHK Aktuális program:
2020.09.30.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREKRSS

« első ... 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 »
1992.04.15. 014:01

JÖN A VILÁG MOZIZNI


Tudományos felfedezésen túl mi a film? Vásári mutatvány, új művészeti ábrázolás, a tömegszórakoztatás huszadik századi nagycirkusza? Amíg ábrázolásmódja, képei lekötnek ezen nincs mit gondolkodni, elég annyi: hatnak. Idén áprilisban kilencedik alkalommal rendezik meg Győrben a MEDIAWAVE Nemzetközi Vizuális Művészeti Fesztivált. A vizuális kultúra terjesztésére és népszerűsítésére a szervezők alapítványt hoztak létre. Dr. Soós Katalinnal, a Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány titkárával beszélgettünk.

Részletekért kattints a "bővebben"-re!

1992.04.14. 13:50

MEDIAWAVE - EGYMÁSRA NÉZHETÜNK A VILÁGGAL - Hamarosan kezdődik az ezerarcú fesztivál


Mint arról lapunkban már korábban beszámoltunk, április 29-től május 3-ig a világ sok-sok országából hazánkba érkező filmes alkotókat lát vendégül Győr, s az idén először Novákpuszta is, a második alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Vizuális Művészeti Fesztivál, a Mediawave keretein belül. A szervezők, a hagyományoknak megfelelően színvonalas, elsősorban a filmre és a videóra építkező programot kínálnak az érdeklődőknek, kiegészítve azt a kortárs zenét bemutató koncertekkel, képzőművészeti kiállításokkal, performancokkal.

Részletekért kattints a "bővebben"-re!

1992.02.02. 14:10

GYŐRI FILMESEK BERLINBEN


A berlini filmfesztivál idén ötödik alkalommal egészül ki nemzetközi video- és kísérleti filmek vetítésével. A február 13-24-ig tartó szemlén 19-én, szerdán két és fél órás magyar blokk szerepel. Mickey Kwella, a fesztivál szervezője a győri MEDIAWAVE Nemzetközi Vizuális Művészeti Fesztivál anyagából és más magyar műhelyek munkájából válogatta össze a magyar est filmjeit. A Győri Vizuális Műhely több filmmel is képviselteti magát a „nagy" berlini fesztiválon. Tanai Csaba: Lassulás, Hadarics Gábor: Hamm, Hartyándi Jenő: Egykor Gyimesben jártam, Vidám-park című alkotások mellett Magyarországról Lux Antal, Hanczik János és Misch Ádám filmjei is helyet kaptak a válogatásban.

Részletekért kattints a "bővebben"-re!

1991.05.15. 12:48

PETŐFI RÁDIÓ - A RIPORTER BARON GYÖRGY FILMKRITIKUSSAL BESZÉLGET


R: Május 2-5 között volt a VIII. Film és Videó Művészeti Fesztivál az idén Győrben. Nem hiszem, hogy azok, akik érdeklődnek az ilyen tipusu fesztiválok, filmek iránt, egyáltalán tudnak róla, hogy volt ilyen Győrben. Baron György. Mennyire kellett volna erről tudnunk.
B: Eddig tulajdonképpen ez nem volt egy igazán jelentékeny fesztivál. Minden két évben tartottak, tulajdonképpen egy helyi nagy, legfeljebb országos jelentőségü, de semmiképpen sem nemzetközi érdeklődésre számot tartó szemlét. Nagyon jó érzékkel azonban most - és erről majd érdemes beszélni, hogy miért olyan jó érzékkel - ugy döntöttek, hogy ezt egy nemzetközi fesztivállá bővitik, azzal a cimmel, hogy Film és Videó Müvészeti Fesztivál.

Részletekért battints a "bővebben"-re!

1991.05.12. 12:44

KURIR - GYŐR EURÓPÁBA KÉSZÜL


Huszonhat ország, több mint ötszáz alkotás – ez a minap véget ért győri művészfilm- és művészvideo-fesztiválra benevezett művek mérlege. Volt dolga tehát az előzsűrinek míg összeválogatta a fesztivál hivatalos műsorát. A műsor érdekességeiről és fogadtatásáról szólunk az alábbiakban.

Részletekért battints a "bővebben"-re!

1991.05.10. 011:06

KISALFÖLD - FILMEK A NAGYVILÁGBÓL


Tegnap délelőtt tartották Budapesten a Mokép Videotékában a VIII. Nemzetközi Film és Video Művészeti Fesztivál második sajtótájékoztatóját. A fővárosi újságírók közül néhány szakmai orgánum és központi lap munkatársai jelentek meg, es jóvoltukból valószínűleg széles nyilvánosságot kaphat a Győrött sorra kerülő jelentős filmművészeti esemény.

Részletekért kattints a "bővebben"-re!

 

 

1991.05.09. 12:55

ÚJ SYMPOSION, ÚJVIDÉK - IGÉNYES RÖVIDFILM FESZTIVÁL


A FESZTIVÁL SZELLEMI ATYJÁVAL HARTYÁNDI JENŐVEL, A RENDEZVÉNYRŐL, A RÖVIDFILMRŐL ÉS ALKOTÁSAIRÓL BESZÉLGETTÜNK.
K. T.: Immár nyolcadszor rendeztek Győrben filmfesztivált. Ez a
nyolcadik azonban csak nevében volt azonos az előzőekkel. Miben tér el a teljes nevén a Nyolcadik Nemzetközi Film- és Video Művészeti Fesztivál a hét előbbitől?
H. J.: Sok mindenben. Ezek nemzetközi amatőrfilm-fesztiválok voltak, amelyek hagyományos értelemben vett szocialista keretek között zajlottak. Delegációk érkeztek, melyekben mindig ott volt egy KGB ügynök is. Azokat a filmeket hozták, amelyeket lehetett, vagy amelyeket kivágatott valaki.

Részletekért battints a "bővebben"-re!

 

1991.05.09. 10:51

FUTÁR - A SZABAD GONDOLAT FESZTIVÁLJA


A Fischer Verlag filmes könyvet kaptam ajándékba jó két éve Németországban. A neves kiadó zseblexikonában egymás mellett szerepelt a cannesi, meg a győri filmfesztivál. Mindez persze merő véletlen, ám az nagyon is lehetséges, hogy rajtam kívül mások is lapozgatták e könyvecskét, s mikor idén januárban megkapták a VIll. Nemzetközi Film és Video Művészeti Fesztivál meghívóját Győrből, beugrott valami halvány emlék Magyarországról, egy nehezen kiejthető nevű városról.

 


 

1991.05.08. 12:53

FILMKULTÚRA - MONITORFEJ


A filmfesztiválokat errefelé mostanság nem kinyitni, hanem bezárni szokták. Se pénz, se film Magyar Játékfilmszemlére, Veszprémi Tévétalálkozóra, miközben bulvármozikban napestig tart az amerikai filmzöldségek blődfifesztiválja. A lassú haldoklás állapotába kerültek a nyugati mintára létrehozott nagy ketet- és közép-európai filmbazárok is; a moszkvai, a karlsbadi, a várnai. Talán nem is elsiratni kéne őket — bár ünnepélyes bizánci boltíveik alatt jó volt eltéblábolni —, hanem új találkahelyeket nyitni, izgalmasakat, frisseket, itt, a Kelet nyugati és a Nyugat keleti határvidékén, a gondolatok és eszmék tranzitútján.

Részletekért battints a "bővebben"-re!

1991.05.05. 12:40

FILMVILÁG - VIGYÁZAT, LÉPCSŐ!


A norvég Lene Teigel Orsó című filmjében egy idős asszony egymásra rímelő fakó emlékeit idézte meg, pontos és átgondolt flashback technikával, alig tizenkét percben. Ennél is rövidebb, mindössze két és fél perces egy másik hölgy, a brit Julie Moran Otthon című, elragadó film-novellette-je egy kisgyerekről, a nagymamájáról, emlékeikről és egy sehova sem vezető vasúti sínpárról. Sok film érkezett Berlinből és Berlinről: a falról és a fal leomlásáról. Jahn és Wensierski munkája a falat mint installációt használja különböző művészi projektek megvalósításához, diabolikusan jókedvű berlini művészek közreműködésével.

Részletekért battints a "bővebben"-re!

« első ... 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 »
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák