www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 Három halasztás után ismét tavasszal! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2021. április 28 - május 1.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

 Három halasztás után ismét tavasszal! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2021. április 28 - május 1.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

etnik Archív
2019. március PSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzV Aktuális program:
2021.01.20.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2016.04.12. 16:31

A Romungronak nagy színpad kell!


Következzen a Romungro Gipsy Band, akiket nem kell bemutatni a Mediawave-et ismerőknek. Mindig, mindenhol ott vannak, ahol mi, és adják a jó hangulatot. De miért is kell nekik nagy színpad? Olvassátok!

 

 

Ez egy 2015-ös cikk, ami az aktualitásából semmit sem vesztett, így ismét kitesszük, olvassátok, ismerkedjetek meg a fiúkkal!

 

Azt hiszem, elég közeli a kapcsolat a Mediawave-vel, hogy ismerkedtetek meg?

 

A történet ott kezdődik, hogy nagyon jó kapcsolatot ápolunk a Devecseri Fláre Beás Együttessel. Amikor anno még 2006-ban megismertük őket és Kovács Norbert Cimbit, ők már a Mediawave oszlopos tagjainak számítottak, ők voltak azok a személyek, akik hatására elkezdtünk muzsikálni!

 

Egy napon mikor a Fláre Beás a Győri Rómer Házban koncertezett zenekarunkkal, mi is elmentünk megnézni a koncertet és akkor döntöttük el, hogy nagy álmunk válna valóra, ha mi is felléphetnénk a Rómer Házban és a Mediawave-n. SIKERÜLT IS!

 

 

Pusker Péterrel, a Mediawave akkori koncert és fesztivál szervezőjével szoros kapcsolatot építettünk ki, és gyakorlatilag ő szépen évről évre berakott minket a zenei és fesztivál koncertprogramokba! Szívből köszönjük neki és Hartyándi Jenőnek, a kezdeti és az azóta is folyamatosan nyújtott segítséget, azóta elmondhatjuk, hogy a Mediawave Fesztivál állandó házizenekarává váltunk!

 

Változott valami a tehetségkutatós sikeretek óta?

 

Nagyon sok tehetségkutató fesztiválon van túl a zenekar, sokfelé jártunk, ahová csak lehetett jelentkeztünk, meg kellett mérettetni magunkat, hogy tisztább képet kapjunk munkánkról. Nagyon sokat tanultunk az itt elért eredményekből, és a kritikákból.

 

 

Végül, amikor 2014-ben a budapesti A38 Koncerthajón megrendezett „Talentométer 4.” zenei tehetségkutató Világzenei kategóriáját megnyertük, akkor éreztük át a jelentőségét, az addig befektetett munkának, tenni akarásnak!

 

Úgy látjuk, hogy ez az eredmény megmutatkozott a 2015 év elején megjelent „Újrahangolva” kislemezünkön is, amelynek stúdiófelvétele a tehetségkutatón elért helyezéshez tartozó nyeremény volt. Így az album az A38 Hajó stúdiójában készülhetett el, ráadásul Ferenczi György vendégművész barátunk közreműködésével!

 

Van valami sztoritok Mediawave-es koncertről? Melyik volt a legextrémebb fellépés?

 

Nagyon extrém koncertre nem emlékszünk, hacsak nem a tavalyi zord időjárásra, amikor nagykabátban kellett muzsikálni a hideg és a szél miatt. Inkább egy mókás esetet mesélnénk el: a 2014-es Ördögkatlan Fesztiválon esett meg Nagyharsányban, hogy a koncertünk második felében már igen csak felfokozódott a hangulat a színpad előtt, de ugyanúgy a színpadon is.

 

 

Így esett meg, hogy Suha Vili, zenekarunk gitárosa, a pengetés nagy hevében addig navigált hátul, míg végül elmérte a színpad szélességét, és leesett a színpad mögé. Ami feltétlenül extrémmé teszi a dolgot, hogy mindeközben a gitározást egy pillanatra sem hagyta abba, azalatt sem, míg visszajött a színpadra. A fokozott hangulatról pedig annyit, hogy mindezt egyetlen zenekari tag sem vette észre, utólag néztük vissza felvételről…

 

 

Kik azok a zenészek, akikkel várhatóan együtt zenéltek majd a fesztiválon?

Reméljük, hogy a péntek esti koncertünkön kívül sok újonnan megismert és már ismerős muzsikus kollégával sikerül majd együtt muzsikálnunk, nagyon szeretünk bekapcsolódni az esti és éjszakai tábortűz melletti muzsikálásokba!

 

Romungro Gipsy Band
Horváth Péter - zenekarvezető, cajon, szájbőgő
Suha Vilmos - zenei vezető, gitár, ének
Drapán László - szaxofon
Visi Roland - kanál, csettegő, darbuka, szájbőgő

 

Természetesen a Both Miklós, valamint a Ferenczi György által vezetett workshopokba is szeretnénk kicsit becsatlakozni, hogy tovább tanulhassunk, fejlődhessünk. Évek óta rendszeresen részt veszünk a Mediawave zenei műhelyeiben, melyet fantasztikus lehetőségnek tartunk, innen is rengeteg tapasztalatot szereztünk az évek során.

Biztosan lesznek még koncertek idén..

 

Ránk köszöntött a fesztivál szezon, hál’ Istenek elég sűrű a zenekar programja, szinte egész nyáron úton leszünk és koncertezünk, ezért nem tudjuk, mely koncerteken tudunk jelen lenni, de mint eddig minden évben, az összes rendelkezésre álló szabadidőnket a zenésztársak meghallgatására fordítjuk. 

 

Romungro Gipsy Band április 30. 15 óra Udvari Színpad

A zenekar 2007-ben alakult Csornán, főként lovári és beás cigány népzenét dolgoznak fel saját stílusban, de a dalok között megtalálhatók oláh cigány és magyar népdalok is.

Hangzásviláguk különlegesnek mondható, olyan hagyományos roma hangszerekre épül, mint például az akusztikus gitár, a kanna, a kanál, viszont a csapat kísérletező kedve határtalan, így töri meg az autentikus vonalat a cajon, a cajonito, a darbuka, a szaxofon.

2014 végén egy merész döntést hozott a csapat, és a hangszerek közé befogadtak egy Hammond orgonát, melynek hangján több generáció nőtt fel 1935-ös megjelenése óta. Félve attól, hogy a hangzás elkanyarodik egy tőlük távol álló irányzat felé, a döntést több próba előzte meg. Mára bebizonyosodott, hogy Laurens Hammond találmánya egy egyedi jazz-blues hangzást ad, amely a zenekar összes tagjának kedvence lett.

A hét éves fennállás óta több száz rendezvényen, koncerten, fesztiválon van túl a zenekar,a teljesség igénye nélkül: Országos és Nemzetközi Cigány Fesztivál, Athe Sam Roma Összművészeti Fesztivál, Volt Fesztivál, Akvárium Klub, Gödör Klub, Millenáris Teátrum, Ördögkatlan Fesztivál, Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál, OZORA Fesztivál, Interetno Fesztivál Szabadka.


Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák