www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 


 

TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE EGYÜTTLÉT

30. KIADÁS

2020. április 28-30.  és  2020. május 1-2.

helyszínváltozás!!!
Kiscsősz                        Mindszentkálla

Somlyó hegy környéke           Káli medence

Veszprém megye

 

 

 

TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE EGYÜTTLÉT

30. KIADÁS

2020. április 28-30. és 2020. május 1-2.

helyszínváltozás!!!
Kiscsősz                    Mindszentkálla

Somlyó hegy környéke           Káli medence

Veszprém megye

 


 

TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE EGYÜTTLÉT

30. KIADÁS

2020. április 28-30.  és  2020. május 1-2.

helyszínváltozás!!!
Kiscsősz                        Mindszentkálla

Somlyó hegy környéke           Káli medence

Veszprém megye

 

 

 

TARTÓSHULLÁM / MEDIAWAVE EGYÜTTLÉT

30. KIADÁS

2020. április 28-30. és 2020. május 1-2.

helyszínváltozás!!!
Kiscsősz                    Mindszentkálla

Somlyó hegy környéke           Káli medence

Veszprém megye

etnik Archív
2019. március PSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzV Aktuális program:
2020.02.20.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2016.05.08. 16:59

FIGYELEM! GRENCSÓ 60 ÓRIÁSFESTMÉNYÉNEK ÁRVEREZÉSE - Sándor József Péter Alkotász alkotása és véleménye


"Alkotász" az elmúlt 10 év során több szinten kollégánkká, együttműködő társunkká vált feleségével, Samu Eszterrel együtt. Fontos szerepe a díj szellemiségéhez illő "párhuzamos kulturáért" díjtárgyak kigondolása és elkészítése. Egyáltalán nem szokványos, ülhető, lovagolható gyermekjátékai mára már részei a Mediawave összhangulatának. Idei friss ötlete volt, hogy a rendezvény ideje alatt egy óriás festményt fest Grencsó István muzsikus, az együttlét meghatározó alapemberének 60 éves születésnapja alkalmából. Amelyet úgy időzített, hogy Grencsó koncertjére készült el és a festmény ezután az Ékes koncertterem hátteréül szolgált.

 

 

A festményt az alkotók kérésére elárverezzük. Kikiáltási ár: 50.000.-Ft, amely kb. az anyagköltséget fedi le. A befolyt összeget az alkotó a következő Együttlét költségeire ajánlja fel. A lenti kommentben lehet a liciteket megtenni május 31-ig. A részletekben olvasható Alkotász értékelő levele.

Szia Jenő!

 

 

A kérdésfeltevés már eleve szimpatikus. Szeretem azt, amikor megkérdezik, hogy mennyire vagyok elégedett, hogy éreztem magam.

 

Amikor hazajöttünk megbeszéltük Eszterrel (feleségem), hogy felemásra sikerült az idei dolog. A képfestéssel kapcsolatos tapasztalatom egyértelműen pozitív, de szerintem ez egy olyan program, amit lehet és érdemes is továbbfejleszteni. Úgy látom, az emberek szeretnek belelátni olyan folyamatokba, ami a számukra misztikus.

 

De mondok negatív tapasztalatot is. Imádom a próbákat nézni és az különösen izgalmas, amikor olyanok próbálnak együtt, akik esetleg akkor találkoztak először. De sajnos az volt a tapasztalatom, hogy ezek a próbák általában termekben, zárt ajtók mögött zajlottak. A folyosóról hallottam valamit, de nem láttam. Az udvari ablakból benéztem, de mivel az udvaron is voltak zajok, az ablak is zárva volt... nem hallottam semmit. Nem nyitottam be, mert nem akartam zavarni a próbát, de nekem is és sok más zene szerető színház szerető embernek is nagy élmény lenne egy ilyen próba megtapasztalása.

 

Jó lenne, ha lenne (több ponton) térkép, hogy az ember megtalálja az adott helyszínt és jó lenne, ha lenne olyan monitor, kivetítés, krétával kiírás... ahol az aktuális dolgokat láthatod, akár kikiáltó is lehet, lehessen rá számítani, legyen módszeres és követhető.

 

Bizonyos dolgokról inkább majd személyesen beszélek majd.

 

A saját munkámra visszatérve, nekem nagyon jó érzés volt az, amikor a festés után odajött valaki (én csak magyarul beszélek) és ő elkezdte magyarázni a saját nyelvén, hogy milyen jó volt látni ezt a nagy portré festést...

 

 

Ahhoz képest, hogy a filmek főszereplők a Mediawaven, nagyon kevés olyan felvételt lehet látni, ahol a próbákat az egész folyamat kialakulását lehet nyomon követni.

 

Számomra nagy élmény volt az egyszemélyes színház, szerintem az is egy jó dolog lehetne, ha kis kamara beszélgetéseket szerveződnének, én szívesen meghallgatnám a zenészeket, filmeseket.

 

Számomra a párhuzamos kultúra díjátadó azért nagyon fontos, mert lehetőségeket ad személyes kontaktusokra. A Mediawave-vel kapcsolatban az egyik legkedvesebb élmény számomra, amikor Szabados György a díj átvétele után odajött hozzám és elbeszélgetett velem. Szerintem hihetetlenül fontosak az ilyen találkozások.

 

Ami még eszembe jutott, a csoportkép készítése hatalmas ötlet! Remélem Ravazdon is lesz :)

 

Üdv:

Péter

 

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:
2016.05.12. 13:30
Előszöveg:
Köszönet érte, hogy véleménymegosztó mozgalmunkat siker koronázza és így mi szervezők is sok mindent megtudunk a magunk munkájáról, amit ilyen formában nem vagy máshogy érzékelünk. Azért tartom fontosnak, hogy pár gondolatot ide előzetesen lefektessék, mert el szeretném kerülni a negatívumokkal kapcsolatos megtegetőzés, magyarázat adás hangulatát. Mert itt alapvetően nem vélemények ütköztetéséről van szó, hanem azok segítő szándékú cseréjéről. Csak néha nehéz úgy fogalmazni, mindkét oldalon, hogy e szellem ne lebegje körül.

Ugyanakkor a véleményeket elolvasva az is jól látszik, hogy a sokszor negatívumként, javítandóként feltüntetett hibajelenség nem feltétlen a szervezői kompetencia része, hanem észrevétele sokkal inkább a klasszikus szolgáltató típusú fesztivál fogyasztása során megszokott néző elvárások megjelenése, pontosabban azok elvárása, amelyek nem részei a közösségi alapú szervezésnek. Utóbbiban a szervezők nem akarnak mindent megoldani a nézők helyett, mondhatni kinyalni a vendég seggét, ahogy az a szolgáltatóiparban szokásos, hanem közösségi alapú rendezvényként azt mondjuk, hogy mindenki hozzon a közösbe valamit, mi is, Ti is. Ami összejön az vagyunk mi. E szemlélet miatt – amiben a az összefogó szervező nem akar mindent megszervezni - óhatatlanul kimarad néhány olyan dolog, ami bizony jól esne, ha lenne. De senkinek nem jutott eszébe. Olyan ez, mint amikor egy szilveszteri buliba az érkezők hoznak mindenféle jót, ételt, italt, csak éjfél felé derül ki, hogy senki nem hozott kenyeret, ezért a virslit kenyér nélkül kell megenni. Ebben az esetben biztos, hogy a lakását feláldozó vendéglátónak kellet volna erre is gondolnia?


PRÓBÁK
Évek óta alapelgondolásunk, és ezt sulykoljuk is zenekarok, színházak felé, hogy a próbák nyilvánosak legyenek. Ugyanakkor, mert ezek több órás, hangoskodással járó folyamatok, figyelmünk kell arra, hogy más programokat, pl. a filmvetítések ne zavarhassák, tegyék tönkre. Ez leszűkíti a próbára használt helyek számát és időszakát. Továbbá vannak hangtechnikához kötött műhelyek, amelyeket csak a koncerthelyeken lehet végigvinni. Ezért nyilvánosak ugyan, de nem feltétlen vannak az emberek szájában.

Idén a Grencsó Ifjúsági Szabadcsapatának próbája az Ékes teremben volt, oda is volt tervezve, Montanaro Akusztikus műhelye, éppen a jellege miatt mozgóra, tehát megkereshették a helyüket és azt jól meg is találták az erőd fogadóterében, ahol nagyon sokan látták őket. Both Miki zenei műhelyének kellett új helyet találni, mert a kiszemelt próbahely – spanyolfal mögött – a rossz idő miatt hidegnek bizonyult. Ott szem előtt lettek volna. A póthelyszín tényleg eldugott, de ellenben meleg helyen volt, Ugyanakkor bárki/bármikor bemehetett, a zenészek tudták, hogy nyilvános a próbájuk. Javaslom, hogy legközelebb nem az ablakon kell nézegetni, hanem lenyomni a kilincset.

IRÁNYJELZŐK AZ ERŐDBEN
A korábbi években volt arra törekvésünk, hogy segítsük az eligazodást az erőd zegzugjaiban, de aztán rájöttünk, hogy hiába csináltattunk térhatású, digitális térképet, de a fő és sokat játszó helyszíneken kívül teljesen reménytelen az eligazodásban segíteni az ott levőket. Már nyilvánvalóan jól látható felírat alatt is kérdezték meg tőlem, hogy hol van az a hely, ami előtt álltak. Tehát van probléma azzal is, hogy egyáltalán figyelnek-e az emberek a reklám és irányjelzőkre? Úgy gondolom a többség nem, ezért úgy döntöttünk, hogy nem fektetünk ebbe nagyobb energiát, mert felesleges. Akik úgy érzik, hogy nem elegendők a kihelyezett táblák, azok számára a közösségi szervezés szellemében megadjuk a lehetőséget, hogy segítse a többiek eligazodását további eligazító táblák gyártásával vagy pedig ajánlja fel irányadó tehetségét a köz számára és vezesse oda a bolyongókat, ahova azok szeretnék. Segítsünk embertársainkon, ez természetes emberi ösztön, de ne csak a mi kiváltságunk lehessen.

MIÉRT KÉSZÜL KEVÉS DOKUMENTÁCIÓ A HANGULATRÓL, PRÓBÁKRÓL?
Évek óta vért izzadunk azzal, hogy elérjük azt, hogy legalább a koncerteket egy része rögzítve legyen. Pénzért persze menne, de ha tudnád mennyi egy profi operatőr gázsija, akkor nem feszegetnéd e kérdést. A koncertek rögzítéséhez is nagy erőszakot kell elkövetnünk a filmes műhely hallgatóink, akik nagyon nagy többsége nem szeret dokumentálni, hanem csak saját ötletét, fikcióját megvalósítani. Ezért sikeredik rendszerint féloldalasra az a kép, ami a rendezvényről fennmarad.

SAJÁT MUNKÁD
Örülök, hogy észrevetted, hogy alakítanod kell a koncepciót, mert a körülmények mindenhol mások. Azokhoz a lehető legjobban kell alkalmazkodni, akkor nem ér csalódás. És soha nincsenek és nem is lesznek ideális állapotok. Gondold át, hogy a Te egy projekted megvalósításával kapcsolatban hány, előre nem tervezhető probléma merült fel, és vesd össze a mi problémahalmunkkal, ami a több száz program megvalósításával áll elő. Köszönjük neked, hogy a Te problémáiddal nem mindet terheltél. Segítsük egymást, és a Te munkamódszered számunkra segítségként fogható fel.


KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák