www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. július SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2020.07.11.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL HÍREK

2016.05.08. 19:45

BENNEÜLÉSZETI KÉPMOZGÁSZ ÉS TÁRSAI - Laczkó Péter önértékelése


Nyikos Péter fotóival

Laczkó Péter vándorfényképész évek óta rendszeres és aktív résztvevője a Mediawave rendezvényeknek, fantasztikus és egyre bővülő fotós masináival.

"Szia Jenő! Örömmel tudatlak, hogy a többség része vagyok abban a tekintetben, hogy én is nagyon jó hangulatban töltöttem a néhány napos Együttlétet. A jó hangulat mellett pedig sok tapasztalatot is szereztem, amelyeket a későbbiekben fogok tudni kamatoztatni. Csak hogy mindenki számára világos legyen, néhány mondatban megfogalmazom, hogy mi az, amivel foglalkozom.

A fotográfiához kötődő szerkentyűket szoktam különféle rendezvényekre vinni, amely szerkentyűk játékosak bár, de egyben - bizonyos leginkább a fényképészet technikájához kötődő - ismereteket adnak át. A Mediawavere három dolgot is vittem – Útonlevészeti képörökész, Körtükrészeti nyolcszögvény, Benneülészeti képmozgász.
 

 

Az Útonlevészeti képörökész a legfőbb eleme a tevékenységemnek. Ezzel fényképeket készítek, mialatt a fénykép készítéséről viszonylag részletes technikai előadást is tartok.

 

A Körtükrészeti nyolcszögvény egy optikai játék, amely a fotográfiát megelőző időket idézi.

 

A Benneülészeti képmozgász egy egyszemélyes moziterem. Ez egy új szerkezet, amely most lett kipróbálva először fesztiváli közegben.

 

Mindhárom szerkentyű sikeres üzemeltetésének kulcsa a közönség megszólítása, amiben a Mediawave fesztivál ideális gyakorlóterep.

 

 

Legnehezebb feladat ebben a tekintetben mindig a fényképész műterem működtetése, ami jelen esetben az egyetlen olyan eszköz volt, amellyel bevételt tudtam generálni, mert ezen szerkezeteket kivitelezni és szállítani szükségeltetik, és nyersanyagköltségek is vannak, amivel nem akartam terhelni a szervezőket.

 

Persze a legjobb az lett volna, ha bárkit le tudtam volna fényképezni, de mert annak rám nézve jelentős anyagi terhe lett volna, ezért ez esetben nem tudtam levetkőzni a szolgáltatói köntösömet. Így ennek a projektnek a sikeressége az elkészített képek darabszámában mérhető, ami jelen helyzetben sajnos elég kevés volt.

 

 

Mindössze 7 felvételt készítettem, nem csak a magam örömére. Abból is négyet az utolsó napon. Ennek egyik oka nyilván az, hogy a kép készítése pénzbe került. Az viszont, hogy kevés képet készítettem nem jelentette azt, hogy nem magyaráztam el nagyon sok érdeklődőnek az egész folyamatot. Ennyiben persze sikerült a szolgáltatói szerepemen kívül kerülni, de a konkrét kép készítését kevés kivétellel pénzért tudtam megoldani. Ebben a tekintetben nincs mit tenni, lévén az egész technológia nyersanyagigényes, de azt gondolom, hogy a kevés elkészült képnek ez csak a kisebb oka. Ami ennél fontosabb az a projekt helyszíni kommunikációja.

 

 

Ugyanis csak az jöhet rá arra, hogy milyen érdekes dolog történik a kamerán belül, aki közel jön megvizsgálni, hogy mi is történik ott, benne. És bár a műterem megjelenése szerintem megfelelő, a helyszín is ideális volt. (A belső udvar, ahol a fesztivál valamennyi résztvevője megfordult.) Mégis ehhez képest nagyon kevesen jöttek közel, hogy láthassák pontosan miről is van szó. Ugyanakkor akik mégis részt vettek a folyamatban, azt gondolom, hogy pozitív tapasztalatokkal lettek gazdagabbak, amely nem volt aránytalan a kép árához. A következő rendezvényig a referenciatáblámon fogok néhány változást eszközölni, amitől a jövőben majd nagyobb érdeklődést remélek. A helyzet annyiban nehéz, hogy ehhez a fajta szolgáltatáshoz nincsenek hozzászokva az emberek függetlenül attól, hogy milyen közegbe viszem. Lévén, hogy az elkészített képeken túl, a lényege maga az a folyamat, ahogyan készül. Ez az a problémakör, ahol mindig lesz hová fejlődnöm, és ami egyébként nem az erősségem függetlenül attól, hogy már jó pár év tapasztalata áll mögöttem. De ez legyen az én keresztem! A fesztivál szervezettségén ez nem ejthet sötét foltot.

 

 

A körtükrészeti nyolcszögvény, ami szintén az udvaron volt fölépítve már sokkal sikeresebbnek volt mondható. (Ez az az építmény, amely egy jurta sátorhoz hasonló formájú, csak a tetején egy fekete doboz forgolódott néha.) Azt a legtöbben ki is próbálták és megfelelően is működött. Igaz az élesség állítására csak az jött rá, aki elolvasta az oldalán szereplő használati útmutatót, vagy megmutattam neki. Akik nem jöttek rá vagy így vagy úgy, azoknak mérsékelt élvezetet nyújtott az életlen kép nézegetése. Ezen a helyzeten is lehet javítanom egy jobb használati útmutatóval. De ez egy kisebb probléma, összességében sikeresnek gondolom abban a tekintetben is, hogy a kamerával való játék két embernek könnyebb és így sokszor ismeretlen embereknek kellett összedolgozniuk, ahhoz, hogy megfelelő képet nézhessenek. Így többen a kamerán belül ismerkedhettek össze. Ebből a szempontból még azt is mondhatom, hogy bizonyos közösség összekovácsoló funkciót is betöltött.

 


A Benneülészeti képmozgász, ami a két mozi terem bejárata között volt felépítve még sok gyermekbetegségben szenvedett. Tekintettel arra, hogy először szerepelt ebben a formában közönség előtt, ez nem abnormális. De mert jól kirajzolódtak előttem a problémák részben technikai okai, ezért valószínűnek tartom, hogy ha azokat korrigálni fogom, akkor azzal sem lesznek gondok. Így a számos hibájával együtt is szerintem egy szerethető eleme volt a rendezvénynek.

 

 

 

Egyenlőre ezek jutottak eszembe, de ha még van valami amire kíváncsi lennél, kérlek írd meg és válaszolok.

 

Minden jót!

 

Peti
 

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák