www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2019. március PSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzV Aktuális program:
2019.03.21.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

Filmek

Búcsú

Farewell

Magyarország
Rendező: DÉSI András György & MÓRAY Gábor
20 min. 2014,
szöveges, magyar nyelv, Angol felirattal
Forgalmazó: Makabor
E-mail:
Gyártó: Makabor, TvCom
E-mail:
Forgatókönyv: Dési András György - Móray Gábor
Operatőr: Csukás Sándor HSC
Zeneszerző: Peter Ogi
Vágó: Gotthárdi Balázs
Szereplők:
Rezes Judit, Roszik Hella, Hevér Gábor, Scherer Péter, Záhonyi Enikő, Menszátor Héresz Attila, Horváth Kristóf, Kovács Krisztián, Felhőfi Kiss László, Lukáts Andor

Egy házban két házibuli zajlik. Az emeleti elegáns, csendes és kimért, a lejjebbi vad, zajos és zsúfolt. Az egyikben barokk zene szól a háttérben, a másikban mindent betölt a rock. Mindkét helyen egy nő a házigazda, és a vendégek között sokan vannak, akik ismerik egymást.
Sőt: lentről, az utcáról is figyel valaki.

Fontosabb bemutatási helyek:
  • Friss hús 2.0
  • Filmhét
DÉSI András György & MÓRAY Gábor

Dési András György és Móray Gábor közös filmjei és forgatókönyvei:

A pofon (2002) az Inforg Stúdió kisjátékfilmje. Beválogatták a 34. Filmszemle programjába, első díjat nyert az 50. Független Film Fesztiválon, Ezüst Banán-díjat kapott a Banán Fesztiválon és bronz Remi-díjjal jutalmazták a Houstoni Nemzetközi Filmfesztiválon. Beválogatták a Mediawave versenyprogramjába, és Moszkvától Bristolig a világ számos pontján vetítették. A 2002-es Camera Hungária-díj jelöltjei közé került a legjobb rövidfilm kategóriában. 2005-ben a legjobb ötletnek járó díjat kapta a Gyergyószárhegyen megrendezett Muuuvi Fesztiválon.

A Jocó (2003) című kisjátékfilm az Inforg és az Objektív Stúdió közös produkciójában készült el. Szerepelt a 35. Filmszemle és a Mediawave hivatalos versenyprogramján valamint megosztott díjat kapott a Banán Fesztiválon.

A 639. baba (2005) a Hunnia és az Inforg Stúdió koprodukciója. A tizenöt perces kisjátékfilm kb 60 nemzetközi filmfesztivál (köztük a rangos Clermont-Ferrandi Fesztivál) versenyprogramján szerepelt, első díjat nyert a BuSho-n (Budapesti Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál), Brüsszelben, Amszterdamban, Nashville-ben, Nancyban, Bukerestben és Genovában, bekerült a 37. Filmszemle programjába, itthon a Budapest Film forgalmazta a mozikban, számos külföldi tévétársaság vásárolta meg.

Az utolsó kép (2010) a Hunnia Filmstúdió produkciója. A kisjátékfilm az ifjúsági zsűri fődíját kapta a 41. Filmszemlén és elnyerte a legjobb forgatókönyv díját a 2011-es BuSho-n, ezen kívül beválogatták görög, osztrák, olasz és német fesztiválok hivatalos programjába.

Valaki vacsorára (2012) a kétszemélyes kamaradráma utómunkálatai jelenleg folynak.

Az alkotópáros nagyjátékfilm forgatókönyve (Kovács) 2001-ben elnyerte a Robert Redford alapította Sundance Közép-Európai Forgatókönyvíró Laboratórium díját (Central European Screenwriters’ Lab). A Sundance tanárai segítségével újraírt változat a következő évben a Hartley-Merryll alapítvány magyarországi díját nyerte.

Az éjszakám a nappalod című nagyjátékfilm-forgatókönyvük korábbi változata 2009-ben az I. Magyar Filmforgatókönyv Börzén a Filmjus különdíjában részesült, 2011-ben az Európai Unió MEDIA alapjának támogatásával, németországi központtal működő eQuinoxe beválogatta forgatókönyv-műhelyébe. A forgatókönyv fejlesztését 2011-ben a Filmjus is támogatta, az új változat alapján az Új Budapest Filmstúdió produkciójában, a NFA támogatásával 2014 nyarán zajlott le a forgatás, jelenleg az utómunka folyik..

Forgatókönyv-tervük, az Égszakadás megosztott első díjat nyert a magyar.film.hu 2006-os treatment-író versenyén.

Ginkgo című nagyjátékfilm-forgatókönyvüket 2014-ben beválogatták a Berlinale Coprducion Marketjétre


Kapcsolódó anyagok:

Filmblokkok:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák