www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. augusztus SzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVH Aktuális program:
2020.08.12.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FILMES & ZENEI & KÖZÖSSÉGI PROGRAM 2019 :: MÁJUS 4. (szombat) - FILMPROGRAM :: KISJÁTÉKFILMEK 2

 

 

   

KISJÁTÉKFILMEK 2

12:00
Tiszti terem

Blokkhossz: 133 min.

 

                                           

 

Konstantin CHELIDZE

(RUS):

Szuperdíj

15 min.

                     

A boldog biztonsági őr legújabb "Smart" kocsiját vezeti, amit a lottón nyert. Számára ez a szalaggal átkötött kisautó élete trófeája. Másokkal is szívesen megosztaná e diadal élvezetét, de igazán senki se rajong a főnyereményért. A nyertes azonban mindent megtesz, hogy áthágja a szabályokat.
 

Rendező életrajza:

Konstantin Chelidze 1984-ben született Kazahsztánban. A moszkvai Konzervatóriumban cselló osztályán volt végzős. Később az ÖsszOrosz állami S.A. Gerasimov (VGIK) filmezést és filmrendezés tanult V.I. Khotinenko, V.A. Fenchenko osztályában. 2016-ban játékfilmes forgatókönyvíróként Ilya Uchitel «Big village lights» filmjében debütált. A «Kinotavr» Film Fesztiválról a G.Gorin-ról elnevezett Legjobb Forgatókönyv díját hozta el.
 

Alexis & Jérémie LOPEZ
(FRA):

Szerelmesen

7 min.

Egy közel-keleti országban őrjárat közben egy nyugati hadsereg szakasza megáll egy időre Iqmarba falujában.
 

Rendező életrajza:

Az autodidakta Alexis és Jeremie Lopez a rendezés világában a 2013-as Media France televíziós versenyen való részvételével indul. Fa-sebész testvérükről szóló rövid dokumentumfilmjük elnyerte Coline Serreau zsűrielnök tetszését, aki fődíjat adott a filmért. Ezt követően feladják a tanulmányaikat, hogy az írás és rendezés iránt kötelezzék el magukat. Több mint 600.000 nézőt vonzó, élő szerepjátékkal foglalkozó GearLocker Youtube-csatornájuk működtetésével párhuzamosan írják meg első rövidfilmjüket: Inlove. Egy ironikus mese a szerelemről, amelyben a hozzájuk közel álló, társadalmi erőszak témáját feszegetik. Jelenleg Marcel Beaulieu segítségével dolgoznak a következő rövidfilmjük forgatókönyvén.

 

Ricardo Farias

(MEX):

Teljesítsd

8 min.

A közeljövőben. Az emberiség a kihalás szélén áll, és a túlélés perverz játékká vált. Egy pár utazik valahol az ismeretlenben, hogy kompromisszumot tegyen. Amit cserére bocsátanak, az rejtély, de amit cserébe kapnak, megmenthetik őket. Mit hajlandó feláldozni ez a pár a túlélés érdekében?
 

Rendező életrajza:

Ricardo író és rendező; közösen alapította a Giant Filmst Christian Cuevával, ahol filmeket, főcímeket és plakátokat készítenek. Ő a WAR igazgatója is, egy butik stúdió, amely TV-s és internetes tartalmak készítésére összpontosított. Három rövidfilm rendezője: Voces (Voices, 2015), Bolas de Fuego (Balls of fire a segment in México Bárbaro, 2016) és Deliver (2018). Helyi producerként dolgozott az MTV 19(dokumentumfilm), Banged Up Abroad(dokumentum-dráma) és The Toughest Prisons Of The World: Mexikóváros (dokumentum-sorozat) projekteken. A "Földrengés 85" mini-sorozatnál forgatókönyvírójaként is dolgozott (Promax-díjas 2016-ban).

 

Anselmo Portillo

(VEN):

Tragacs

7 min.

A semmi közepén apa és fia erőlködik a vén tragaccsal (Cacharro), hogy folytathassák útjukat.
 

Rendező életrajza:

Anselmo Portillo (Venezuela) audiovizuális producer, rövidfilmek, reklámok és webes tartalmak forgatókönyvében, gyártásában, rendezésében és szerkesztérében tapasztalt. Emellett oboista és instruktor volt a venezuelai állami rendszer ifjúsági zenekaraiban és kórusaiban.

 

Gerard Vidal-Cortes

(ESP):

Kiszakított

11 min.

Egy fiatal marokkóinak illegális bevándorlók egy csoportját kell átvinnie a Gibraltár-szoroson.

 

Rendező életrajza:

Barcelona, 1994. Film & Audiovizuális szakon diplomázik és filmrendezésre szakosodik az ESCAC-n 2018-ban. Egyetemi és egyetemen kívüli projektek sokaságának megírása, rendezése és együttműködő munkái után a Tahribot diplomamunkájaként írta és rendezte. Tavaly társrendezője volt az egyetem alatt kidolgozott, La filla d'algú című kollektív nagyjátákfilmnek.

 

Sandip Banerjee

(IND):

A harmonika

20 min.

 
"A bevándorló öregember képe a társadalomnak nevezett torz tükörben, ahogyan igaz önvalóját kutatja." - A film története a karmikus cikluson alapszik, amelyet a főszereplő szürreális és pszichológiai útja ábrázol. Az egész lényegét egy idézet adja: „Próbáld felfedezni, ki vagyok a megválasztott szavaimból és színeimből”, amely a film fő filozófiai mondandója, valamint a főszereplő belső hangja. A főszereplő sodródik egyik formából a másikba, majd eléri a teljességet ahol beteljesíti saját filozófiáját, ám az nem igazolható, mivel egyetlen szó sincs, ami tükrözhetné filozófiáját.
 

Rendező életrajza:

Sandip Banerjee szenvedélyes a festészet és költészet. Megjelent művei közé tratoznak "One Barrel Blood", "Last Sunday", "Coffin Maker", "Time". Rendszeresen dolgozik független filmkészítőként, és egy neves gyártóház munkatársa is. "A harmonika" a legújabb független rövidfilmje.

 

Bart Schrijver

(NLD):

Kitartás!

6 min.

Dennis, az ablakmosó, lezuhan a 40. emeletről. Szerencséje van: elakad a 33. emeletnél, tehetetlenül lóg Debbie ablakán kívül, aki éppen randira készül. A hangszigetelt üveg miatt a beszélgetés esetlen és nehézkes. Ebben a bizarr komédiában a szerencsétlen helyzetek egyre halmozódnak, tele félrekommunikálással.
 

Rendező életrajza:

 

Bart Schrijver amszterdami építészeti tanulmányai első éveiben készítette első animációs filmjét a testvérei számára. Több felkérés futott be, és megszületett első cége, a „Bart Schrijver Production”. 2015-ben testvérével, Teuntje Schrijverrel, elindította második cégét: ‘It happened on a tuesday’ (tuesdayfilm), nagyobb hangsúlyt fektetve a fikciós filmkészítésre. Az első évben 4 rövidfilmet készítettek, 3-at írtak és rendeztek közösen, Bart pedig egyedül írt és rendezett egyet „Memories of you” címmel, mely első sikeres rövidfilmje lett. A filmet a testvérek írták és Bart rendezte. Rendezőként folytatta fejlődését a legújabb Hou Vast (Hold On) projekttel. A jövőbeli tervei között szerepel egy teljes nagyjátékfilm is.

 

 

 

Christopher HAYDON

(UK):

Csodaországban

10 min.

A történet ugyanazon a helyen és időben kezdődik - egy strandon, ahova Alice eljött, hogy átgondolja kapcsolatát Michaellel, melyet az emlékein legördülő homokszemeken keresztül láthatunk. Alice és Michael otthona és a vad partvonal között Alice emlékeit látjuk egymásra hatni és egyesülni. A Csodaországban ellenállhatatlan és sajátos női karakter vezeti a szálat, akivel a veszteség és a remény tapasztalatai révén utazunk.
 

Rendező élerajza:

Csodaországban Christopher Haydon első független rövidfilmje. Jelenleg egy új rövidfilmben, Martha-ban dolgozik Iona Firouzabadi íróval. Christopher 2012-2017-ben a londoni Gate Színház művészeti vezetője. Ezt megelőzően a Bush Színház társigazgatója volt. 2016-2017-ben Clore Fellow volt. Korábban számos mikrofilmet készített: Devil in the Detail (Royal Court Theatre/Guardian), Taming of the Shrew, Two Gentlemen of Verona (Globe Theatre/BBC).

 

GÖRÖGH Árpád

(HUN):

Fonál

19 min.

A Fonál egy lélektani utazás, menekülés, melyben a főhős, Máté saját lelkének sötét-, és napfényes oldalát utazza be. Rá kell döbbennie, hogy akárhányszor is fusson el, egy bizonyos köteléket sosem tud elszakítani és így sosem tud kitörni emlékei börtönéből.
 

Rendező életrajza:

"Rendezőként:

  • Fonál 2016 (kisjátékfilm)
  • Lámpaláz 2015 (kisjátékfilm)
  • Masala Chai 2014 (kisjátékfilm)
  • Breathlings 2014 (táncfilm)
  • Futás - Péterfy BoriVideo clip 2014
  • The Taming of the Fox / A róka megszelídítése 2012"

 

 

 

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák