Akkor eszel jóízűt, ha a Tiéd is a bográcsba kerül!
Főző, bogrács és zöldevő közösségek estebédre
Az évek alatt már kialakult több kiváló főzőképességgel megáldott bográcsközösség, akik előre meg tudják adni, mikor és mit fognak készíteni. De felhívásunkat megismerve az „újak” is alakíthatnak bogrács vagy más típusú ételek készítésére közösségeket. Amennyiben előre megadják a paramétereket, akkor weboldalunkon közzé tesszük azokat, szorgalmazva az abban részt venni (enni) szándékozók előzetes jelentkezését.
A bográcsközösségek hangadói hamarosan közölni fogják a készítés tervezett idejét, nyersanyagigényét, és hogy miben várják a segítséget? Mit raknak ők bele és mit várnak még? Mi, szervezők pedig megpróbáljuk koordinálni a készítő és a segíteni és enni szándékozók egymásra találását.
Az is fontos elem, hogy a szervezők nem tudnak semmilyen eszközt biztosítani az ételkészítésekhez. (Annyit azért elárulunk, hogy száraz fa a Duna árterében bőséggel található, sőt valamennyit mi is tudunk biztosítani.)
JELENTKEZŐ FŐZŐ KÖZÖSSÉGEK
a főző csapatnak üzenni a lap alján lévő komment rovatba
írt üzeneten keresztül lehet
ha valakinek nem megy, küldje el a
hartyandi@gmail.com címre
április 30.
(kedd) estebédre
GOMBAPAPRIKÁS
készítők:
Köcsögök & Dudák Néptáncegyüttes (Győr)
lehet csatlakozni nyersanyaggal, munkával és egyéb fogyasztható finomságokkal
április 30.
(kedd) estebédre
PAPRIKÁSKLUMPLI ÉPÍTÉSZ MÓDRA
készítők:
A győri Széchenyi Egyetem építészmérnök karának első éves hallgatói (Győr)
Sokan leszünk, sokan eszünk, de ahogy mondják sok jó ember (és kaja) elfér egy helyen. Főleg ha hozol cserébe 2-3 sört...
ez olyan savanyúkáposztás, zöldbabos finomság lesz, kb. 50 adagban készítjük, de mi is leszünk rá bőven, de azért lehet próbálkozni, hajlékonyak vagyunk a megoldás keresésében
május 1.
(szerda) estebédre
HAGYOMÁNYOS MAROKKÓI ÉTEL Á LÁ SAID
készítők:
Said Tichiti (Budapest)
Kovács Öcsi muzsikustársam segít a készítésben, de hozni bele úgysem tudsz, ellenben ha eljössz megnézni 16 órára a róla készült portréfilmek, az utána lévő beszélgetés közben kóstolgathatod...
május 1-2.
(szerda-csütörtök) estebédre KÖZÖS PELMENYI KÉSZÍTÉS AZ IFJÚ PÁRNAK
készítők:
Itt az alkalom, hogy mindenki kitanulja a pelmenyi, azaz a hagyományos orosz hússal töltött tészta készítés tudományát Szergej Kacskin permi zsűritagunk vezetésével. Ez egy hosszadalmas folyamat, így már előző nap nekiállunk. Közben lehet, hogy előkerül a vodka is.
május 2.
(csütörtök) kora délután - Szent Pál sziget
KŐLEVES
készítők:
Monostori Éva és a Mag-Ház (Koppánymonostor)
Remélem ismeritek a mesét, úgyhogy ebből csak akkor lesz valami, ha hoztok bele... egyébként miénk a sziget egyrésze, legyetek üdvözölva rajta.
május 2.
(csütörtök) kora délután - Szent Pál sziget
HAGYMÁS MÁJ TÁRCSÁN
készítők:
Köcsögök & Dudák Néptáncegyüttes (Győr)
alapvetően az ijfú párnak szeretnénk kedveskedni és persze magunknak is, de nem vagyunk irigyek
május 2.
(csütörtök) kora délután - Szent Pál sziget
ZÖLDLEVES
készítők:
Kovács Öcsi vezetésével az érkezők
Ebben tényleg az lesz, ami ehető zöldet útközben összeszedünk, esetleg a szigeten találunk. Még olyat is kitaláltunk, hogy valami lapos plecsnit előkészítve, a leendő evő által gyűjtött zöldet belepakoljuk, azt annyi -
30-35 adagot saccolunk. Minden hozzávalót viszünk magunkkal. Legyetek találékonyak a csatlakozás vagy csere tekintetében.
május 2.
(csütörtök) kora délután - Szent Pál sziget
ZÖLDSÉG CURRY
készítők:
az Együttlét összeérett műszaki stábja (sokfelől)
kicsit mi is piknikelünk, hogy délután nincs ránk szükség, mivel van köztünk vega, szolidárisak vagyunk vele, de mást is szívesen beveszünk a csapatba, pl. hozhattok bele zöldségeket... persze időben, legkésőbb 13 óráig
május 3.
(péntek) estebéd
ALFÖLDI, NYÍRSÉGI ÉS BALATONI ÉTELEK
készítők:
A VFSZ (Városok és Falvak Szövetsége) települések főző delegációi
Szóval nem egy fekete lyuk lesz e nap az életünkben, de főzőik egynelőre titkolják, hogy ilyen étkeket fognak készíteni... várjuk kíváncsian...
május 4.
(szombat) estebédre
BAKONYI BETYÁR BOGRÁCSBAN készítők:
Székely Adél & Egri József (Pannonhalma)
főzünk 25-30 főre, kérdés, hogy bográccsal lehet-e közösködni, van már aki hoz? mert akkor mi nem hoznánk. Alapanyaggal és annak tisztításával, kockázásával hozzá lehet járulni,
ha vki szeretne.
május 4.
(szombat) estebédre
PITYÓKÁS TOKÁNY & MICCS készítők:
A nagyváradi PARTIUM KERESZTÉNY EGYETEM
reklámgrafika szakos hallgatói
(Erdély szerte)
a végére mi is megmutatjuk mit tudunk az erdélyi gasztrónómiából
május 4.
(szombat) estebédre
CSILIS BAB készítők:
Köcsögök & Dudák Néptáncegyüttes (Győr)
csak úgy, zárásként
május 4.
(szombat) estebédre
TÖLTÖTT PAPRIKA & FÜSTÖLT OLDALASOS CUCC & SPANYOL KÓSTOLÓ
készítők:
Durst György és Zsuzsika (Jerez de la Frontera)
Ott majd lehet egy kis spanyol kaját is kapni, tapaszként, előételként. Sonka, oliva, krumplisaláta, pico,hozzá egy kis jerezi borocska.