www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

 

 

9-13 December, 2020

Kiscsősz, Hungary

 

 

 

9-13 December, 2020

Kiscsősz, Hungary

etnik Archív
2020. October ThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSa Actual program:
2020-10-20
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

WRITE US

Name:
E-mail:
Question:

Newsletter

Name:
E-mail address:
I subscribe for the following newsletters:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Modifying data unsubscription or resending activation:
RANDOM PICTURES

IMPRESSIONS, STORIES FROM THE GATHERING 2019 :: Kovács Norbert "Cimbi" (Kiscsősz) véleménye

KOVÁCS NORBERT "Cimbi"

néptáncos, koreográfus, tanár, szervező

(Kiscsősz)

véleménye

 

Én az idén nehezen futottam neki a rendezvénynek. Egyéb ügyeim miatt képtelen voltam emberileg, ritmusba állni az előkészületek és az első egy-két nap alatt. Sok olyan részprogram is volt, aminél a - rám egyébként nem jellemző - szkepticizmus lett úrrá rajtam. Ilyen volt a szigeti esküvő kérdése is, meg maga a lagzi, illetve a köré épített történet.


Aztán persze bebizonyosodott, hogy minden megoldható, a harmadik napra újjáéledtem. Úgy megjött a kedvem, hogy el sem mentem az előzőleg megbeszélt programjaimra. Szépen sorban lemondtam mindent.


A kajánál: Kisebb gondok idén is adódtak az adagok egyeztetésénél, de mindenre született megoldás. Ebben nagyot alakított Hahn-Kakas Öcsi és Milos Dávid kollégám, no, meg a másik Öcsi brigádja.


A Köcsögök és Dudák is éppen akkor és a annyit készítettek, amikor és amennyi kellett. Most sokkal erősebben jelen voltak a programokban is, mint tavaly!


A többi főzési ígéretre viszont véleményem szerint a jövőben nem szabad alapozni. A másnapos fiatalok nem nagyon teljesítik az ígéreteiket. Volt, aki minden alapanyagot hozott, bográcsot is, fát is, aztán egyszer csak megkaptuk mi az egészet, hogy főzzünk belőle valamit. Egyébként ezzel nem volt baj, főztünk is.


Az esküvő szép volt és különleges. Éppen az ifjú Párhoz illő. A leánybúcsús baleset már törvényszerű, enélkül el sem tudtam volna képzelni... Nekem ez a nap kicsit sok volt, nem tudtam, melyik feladatra koncentráljak.


A táncházzal van egy kis problémám. Többedszer érzem, hogy a táncház kicsit erőltetetten működik. A kis létszámban jelen lévő Köcsögök és Dudák csapata lelkiismeretesen nyomja a táncokat, de néha úgy érzem, hogy elsősorban azért állnak oda mindenre, hogy a program nehogy beomoljon. Magyarul nincs a táncháznak közönsége, vagyis kevés a közönsége. A fesztiválvendégek nagyon kevesen találnak rá a programra, nincs értelme a körbeállós tanításnak. Ha szeretnénk ilyesmit, talán ott alvó néptáncos brigád kellene.


A táncos műsorunk belső színpada minőségben alatta volt annak a szintnek, amit előadói térnek lehet nevezni. Örülök, hogy baleset nélkül megúsztuk.


Mindezek mellett jó volt ott lenni! Új erőre kaptam. Jenő, remélem, Te is!!


Üdvözlettel, Cimbi

 

 

SEARCH


      
MEMBERSHIPS
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

HUNGARIAN FESTIVAL ASSOCIATION
 

 

PARTNER OLDALAK

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Card payment service provider
Cards accepted