www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Hamarosan kezdődik az idei

 30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

„Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizációk

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

  

2021. július 18-24. 

 

*** 

 

 

Hamarosan kezdődik az idei

 30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

„Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizációk

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

  

2021. július 18-24. 

 

*** 

 

etnik Archív
2022. január SzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVH Aktuális program:
2022.01.23.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

FESZTIVÁL TÖRTÉNETE

 

A fesztivál 1994 óta használt neve "FÉNYÍRÓK FESZTIVÁLJA - ANOTHER CONNECTION" szakmai és nemzetközi körökben jól cseng, azonban Magyarországon az alapítvány nevéről elsősorban MEDIAWAVE Fesztiválként közismert, bár e név egészen más tartalmat sugároz nemzetközi szinten.

 

HAGYOMÁNY ÉS MODERNSÉG TISZTELETE

 

Sokan – a kezdetekkor és ma is – túl népiesnek, míg mások túl urbánusnak tartották, tartják a fesztivált, amely az alapítvány legnagyobb hazai és nemzetközi nyilvánosságot kapott rendezvénye. A szervezők úgy gondolják, hogy épp ez a szemlélet, a hagyomány és a modern együttes tisztelete – ütköztetése vagy párhuzamba állítása – az, amely a fesztiválnak a mai napig is speciális, egyedi – nem „trendi” – hangulatot ad a magyar és nemzetközi művészetközvetítő közegben.

 

 

ELNEVEZÉSEK, NÉVVÁLTOZÁSOK

 

A fesztivál elnevezése az első évben VIII. NEMZETKÖZI FILM ÉS VIDEÓ MŰVÉSZETI FESZTIVÁL volt. Ekkor a szervezők a Győri Amatőrfilm Stúdió 2-3 évente megrendezett DÍJNYERTES AMATŐRFILMEK NEMZETKÖZI FESZTIVÁLJA jogutódának tekintették magukat. Tették ezt annak ellenére, hogy a korábbi szervező gárda nem vállalta a folytatást a rendszerváltást közvetlenül megelőző zavaros és „támogatás-bizonytalan” helyzetben. A továbbvitelt felvállaló új generáció művészeti szellemiségváltással indította új útjára a rendezvényt.

 

 

Az első sikeres fesztivált követte a NEMZETKÖZI VIZUÁLIS MŰVÉSZETI ALAPÍTVÁNY létrehozása a hatékonyabb szervezési háttér érdekében. Ehhez rövid és nemzetközileg is érthető nevet keresett a szervező közösség. Burkus Zoltán újságíró ötlete alapján MEDIAWAVE lett a rövid név, NEMZETKÖZI VIZUÁLIS MŰVÉSZETI FESZTIVÁL alcímmel. A névválasztás a későbbiekben egyre problémásabb lett a nemzetközi szinten is egyre inkább ismertté váló rendezvény számára, mert a világban a MEDIA-val kezdődő elnevezésű fesztiválok a videó és média kísérleti alkotások terepei, míg a fesztivál évről-évre egyről határozottabban a hagyományos film preferálása felé tolódott.

 


E probléma feloldására Bicskei Zoltán vajdasági rajzoló ötlete alapján 1994 óta a „FÉNYÍRÓK FESZTIVÁLJA” elnevezést használja a fesztivál. Ezt a nevet nem sikerült angolra fordítani, ezért a szervezők az mást jelentő, ám a fesztivál szellemiségére utaló angol elnevezéssel egészítették ki: „ANOTHER CONNECTION”. Ezután a MEDIAWAVE elnevezést a szervezők az Alapítvány összes tevékenységének összefoglalásaként próbálják használni.

A 2002 óta a szervezők a „Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál” alnévre váltottak, amely jobban körülírja a rendezvény egyre karakteresebbé váló szakmai jellegét. 2007-től a két erős „láb”, a film és a zene mellé bejött az „ifjúsági műhelyek” kifejezés, ami azt jelzi, hogy a rendezvény az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt fektetett az új generációk alkotó bevonására.

 


INFORMÁCIÓK A MEDIAWAVE FESZTIVÁL GYŐRBŐL VALÓ ELKÖLTÖZÉSÉRŐL


MŰFAJOK


KULTÚRDIPLOMÁCIA


TÁRSRENDEZVÉNYEK


KÖRNYEZETKULTÚRA

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák