www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 Két halasztás után a harmadik nekifutás! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2020. december 9-13.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

 Két halasztás után a harmadik nekifutás! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2020. december 9-13.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

etnik Archív
2009. április SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCs Aktuális program:
2020.09.30.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

EseménynaptárRSS

2016.05.01. 14:00
Helyszín: MONOSTORI ERŐD - ERŐD UDVAR - KOMÁROM (HUN),

LACZKÓ PÉTER VÁNDORFÉNYKÉPÉSZ


Műfaj: közösségi programok / community programmes

A fényképészet virág- és hőskorát felidézve próbálom bevonni az érdeklődőket szakmám szépségeibe. Az általam készített kamera… elég nagy ahhoz, hogy belsejében több ember is elférjen kényelmesen. A kamera tehát egyben egy jól felszerelt fotólabor is.
weboldal

http://www.vandorfenykepesz.hu/

(ott sokkal több mindent találhatsz még)

 

A nevem alá odabiggyesztett vándorfényképész megjegyzés utal a fotográfia történetéből ismeretes, mára már csaknem kihalt szakmára. A fényképészet megjelenését követő bő fél évszázad fotográfusainak java különféle forgalmas helyeken jelent meg abból a célból, hogy olyan megrendelőket találjanak, akik portrékat készíttetnek magukról. Akkoriban még csak a népesebb települések voltak képesek annyi megrendelőt a kamerák elé csalogatni, hogy műtermet legyen érdemes üzemeltetniük. Pedig arcukat megörökíteni vágyók akadtak szép számmal a kisebb településeken is, ezért sokan vették nyakukba a lábukat és cipelték mindazt a felszerelést magukkal, amivel képesek voltak a kor nem egyszerű fotóeljárásait használva külső helyszíneken fényképeket készíteni. Így esett, hogy gyakorta megfordultak a vásári forgatagokban a nagy érdeklődésnek örvendő vándorfényképészek. Az általuk használt technikák mai szemmel nézve nem életszerűek körülményességük és költségességük miatt. Így napjainkban ezen eljárások elmerülhetnének a technikatörténet süllyesztőjében, hacsak nem volnának annyira érdekesek, hogy még a mai kor emberei is könnyen ámulatba esnek tőlük.

 

 

Vándorfényképészként úgy próbálok érvényesülni, hogy izgalmas fototechnikai élményekhez juttatom az érdeklődőket, akik képet szeretnének készíttetni magukról. A fényképészet virágkorát felidézve próbálom bevonni az érdeklődőket szakmám szépségeibe. Az általam készített kamera alkalmas arra, hogy bárkinek rövid idő alatt olyan szemléltetést tartsak, amelytől valóban megérti az eljárás folyamatát. A kamera elég nagy ahhoz, hogy belsejében több ember is elférjen kényelmesen. Onnan figyelhetik meg, hogyan készül a felvétel, beleértve a kép optikai leképzését és a fényérzékeny film előhívását. Így a síkfilmnegatív előhívása a kamerán belül történik. A kamera tehát egyben egy jól felszeret fotólabor is. A pozitív kép már kívül másolódik egy, a XIX. század közepéről származó napfénymásoló eljárással.

 

 

A vándorfényképészet jelenségét egykori tanáromtól, Zalka Imre vándorfotográfus segédjeként volt szerencsém megismerni. Ő 1996 óta gyakorolja ezt a mesterséget. A vele töltött nyarak alkalmával szerzett tapasztalataim vezettek rá arra a meggyőződésemre, hogy a fotográfia ezen ágát ma is értelmes dolog művelni. Első alkalommal 2008 tavaszán próbáltam ki az általam Képfényező készüléknek keresztelt kamerát éles helyzetben. Megfordultam különféle fesztiválokon, kulturális rendezvényeken, iskolákban, táborokban, falunapokon, esküvőkön, kerti ünnepségeken, céges összejöveteleken. Azóta a régi kamera továbbfejlesztett változatát használom, amely az Útonlevészeti képörökész nevet viseli. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján állíthatom, hogy elképzelésem beváltotta a hozzá fűzött reményeket, mert számos pozitív visszajelzést kaptam, így bizakodással tekintek a jövőbe.
 

 Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák