www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. február SzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSz Aktuális program:
2020.07.07.
0102030405060708091011121314151617181920212223242526272829

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

EseménynaptárRSS

2016.04.30. 13:00
Helyszín: MONOSTORI ERŐD - DUNA-PART - KOMÁROM (HUN),

batarita / HAIR OFF

(HUN)
Műfaj: contemporary theatre / kortárs színház

Inspired by the cultures of Asia Batarita links the language of Butoh dance and it’s ideas of inner guidance with an expressive European dance style. A divided self can only regain wholeness by getting into contact with the realm of the unconscious. The resulting field of energy is tender and dominant. It is equally invisible and unavoidable. It dances through us and within us. We understand intuitively. 

Koreográfia, tánc: Batarita
 

A darab ötletét, Batarita egy thaiföldi, buddhista kolostorban való, rövid tartózkodásának élménye szülte.
2014. augusztusában Düsszeldorfban, az Internationale Tanzmesse nrw (a világ legnagyobb táncvására) színpadára, „Hair Off” címmel már készített egy térspecifikus szóló előadást erre az ötletre, majd 2015. februárjában Yokohamában az újabb verzió munkabemutatójára került sor. Most tovább gondolva, átértelmezve, elmélyítve, analizálva láthatja az „Áramlás”-t a Mediawave közönsége.
Batarita azzal az alkotói szándékkal kezd a koreográfusi munkájához, hogy szóra bírja a testemlékezetet. Gyengéd és alantas, a spirituális és a profán, az ősi és a kortárs mind megjelennek az alkotásaiban. Játszik a testével úgy, hogy az nemtelen, férfi, nő, kő, vagy akár állat is lehet. A táncában megjelenő fizikalitást tovább erősíti a darab látványvilága, melyet Hornyák Isty futurisztikus jelmezei teszik gazdagabbá.Batarita, aki az Operaházban rendezett és hét évig tanította saját módszerét a hang és a mozgás viszonylatáról, kölcsönhatásairól és gyakorlati megjelenéseiről a Zeneakadémia Opera és Magánénekes szakos növendékeinek, hosszú évek óta adaptálja újításait a kortárs tánc területére is. A testből kiszakadó hangok, és a hangokból előtörő testek az „Áramlás” című darabnak is sajátja lesz.

 

 

Batarita koreográfus, táncos, rendező. Munkái - kortárs koreográfusként Magyarországon egyedi módon – szorosan kapcsolódnak az ázsiai kultúrához. Alkotásai során arra törekszik, hogy az Ázsiában szerzett tapasztalatait beépítse a magyarországi munkáiba, az itthoni impulzusokkal pedig átszője a kinti munkáit. Darabjai ettől izgalmasak, és ez a filozófia teszi lehetővé, hogy az előadásai elindítsák a kultúrák közötti kapcsolatteremtést.


A Magyar Táncművészeti Főiskola koreográfus szakán végzett, a lengyelországi Kaliszban megrendezett XI. Nemzetközi Kortárs Táncfesztiválon elnyerte a legjobb koreográfusnak járó I. díjat, majd sorra kapta meg a legjelentősebb nemzetközi, kultúrával foglalkozó szervezetek - Asia-Europe Alapítvány (Thaiföld), DanceWeb (Ausztria), Japán Alapítvány (Japán), CPI-SIDance (Dél-Korea), Royaumont Alapítvány (Franciaország) - alkotói ösztöndíjait. 2013-ban, életművéért, a „Párhuzamos kultúráért” díjat kapta meg a Mediawave Alapítványtól.


2001-től rendszeresen koreografál, tanít, szóló és koprodukciós alkotásaival jelen van a következő országokban: Japán, Dél-Korea, Thaiföld, Szingapúr, Kína, Ecuador, Mexikó, Franciaország, Németország, Svédország, Svájc, Ausztria, Románia, Bulgária, Szerbia, Szlovákia, Lengyelország, Csehország, Macedónia és Magyarország.


2009-ben rendezőként debütált a Magyar Állami Operaházban.


Hét évig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, majd egy-egy szemeszterre a Dance Centre School of Performing Arts nemzetközi tánciskola (Bangkok, Thaiföld) és a Színház és Filmművészeti Egyetem tanára volt.


A „BODY.RADICAL” Nemzetközi Előadóművészeti Biennálé alapítója és igazgatója.


www.batarita.hu

 Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák