www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

 

 

9-13 December, 2020

Kiscsősz, Hungary

 

 

 

9-13 December, 2020

Kiscsősz, Hungary

etnik Archív
2020. September TuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWe Actual program:
2020-10-28
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

WRITE US

Name:
E-mail:
Question:

Newsletter

Name:
E-mail address:
I subscribe for the following newsletters:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Modifying data unsubscription or resending activation:
RANDOM PICTURES

FESTIVAL NEWS

2016-05-14 10:24

MUSZÁJ KIBÍRNUNK AZ ÁLMAINKÉRT FOLYTATOTT HARCOT... Horváth Rajmund véleménye


A győri Forrás Waldorf Gimniázium 11-es diákjai a fesztivál teljes ideje alatt az erődben sátoroztak, rendszeresen nézték a filmeket a diákzsűri tagjaként és segítettek a spontán szervezési munkák során.

Horváth Rajmi gondolatait a részletekben olvashatjátok.

     Diákzsűri munkában. Fotó: Radu Igazság

www.youtube.com/watchItt természetesen sokkal szorosabb és összetartóbb volt a közösség. Eddig csak "robotmunkát" végeztem nyáron, mint diákmunka és annál szinte minden jobb.

Szívesen lennék jövőre is diákzsűri tag, hiszen a véleménynyilvánítás nem mondható megerőltető munkának. A módszeren annyit változtatnék, hogy ötös skála helyett tizeset használnék.

 


Néhány film nem volt olyan igényes mint amiket manapság láthatunk, viszont az üzenet amit ezek a filmek hordoznak, bőven felér bármilyen igényes effekttel, jelenettel. Egy mély üzenet sokkal többet ér.


A Drifter című film fogott meg nagyon. Először is azért, mert hatalmas autórajongó vagyok, másodszor pedig az üzenetért. Hogy muszáj kibírnunk az álmainkért folytatott harcot és szenvedést, hiszen ezek az álmok tartanak bennüket életben és ez ad értelemet az egésznek.

 

   Fotó: Hörcher Gábor Drifter c filmjéből, mely elnyerte a diákzsűri legjobb dokumentumfilmjének járó díját.   A film trailere itt elérhető


Nem nagyon tudtam beépülni a szervező közösségbe, mert én inkább ismerkedtem a hellyel és inkább a szórakozás vonzott, mint a munka, ezért inkább a feladatok találtak meg engem, mert én nem kerestem őket. Ez a jövőben szerintem változni fog.


Eleinte magához a fesztiválhoz álltam úgy hozzá, hogy ez biztos nem nagy durranás, nem érdemes elmenni mert úgyse találnám érdekesnek stb... Így utólag viszont nem tudok olyat mondani ami felidegesített volna. Ez a diákzsűrizés eleinte nem volt a szívem csücske, de a végén szívesen csináltam.


Jobban is belefolyhattam volna a dolgokba, nem éltem a fesztivál által nyújtott élmények nagy részével. Ez valószínűleg azért volt, mert kicsit meg voltam szeppenve és le voltam nyűgözve, döbbenve, hiszen messze nem ezt vártam az egésztől. Rosszabbra számítottam.
Nem mondthatom, hogy sok közünk volt egymáshoz a szervezőkkel, de ha segítséget kértek, én szívesen segítettem.


Sajnos konkrét történetet nem tudok mondani, de számomra már akkor érezhető volt a más szemléletm amikor kezdtek összejönni az emberek. Mindenkinek szinte a homlokára volt írva, hogy ez nem az a tipikus fesztivál.


Nagyon szeretnék részt venni jövőre is. Szívesen zsűriznék filmeket.

Ossza meg ismerőseivel:
SEARCH


      
MEMBERSHIPS
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

HUNGARIAN FESTIVAL ASSOCIATION
 

 

PARTNER OLDALAK

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Card payment service provider
Cards accepted