www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

 

 

After three attempts, the new date:

28 April - 1 May, 2021

Kiscsősz, Hungary

 

 

 

After three attempts, the new date:

28 April - 1 May, 2021

Kiscsősz, Hungary

etnik Archív
2021. May SaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMo Actual program:
2021-05-15
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

WRITE US

Name:
E-mail:
Question:

Newsletter

Name:
E-mail address:
I subscribe for the following newsletters:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Modifying data unsubscription or resending activation:
RANDOM PICTURES

FESTIVAL NEWS

2016-05-18 13:36

"... MINTHA EGY IDŐTLEN..., SZERETETTELJES DIMENZIÓBAN LENNÉK..." - Gózon Éva (közösségi programgazda) véleménye (videó is)


Nyikos Péter fotóival

Szia Jenő! Kissé megkésve, de végül most van érkezésem összegezni mit is éltem át a Mediawaven. A közösségi produkció, Álomzugban a Forgó előadása, ami egy kalotaszegi mesébe szőtt koncert volt, erre az alkalomra született Makhult Gabi képein keresztül, Tóth Kriszta és a Forgó előadásában. Ez az előadás a Mediawaven debütált és szeretnénk tovább éltetni ezt a közös találkozást. Úgy érzem beteljesítette a célját, mind a rakjuk össze amink van részt tekintve, új élmény és kihívás volt számunkra egy bábszínésznővel összedolgozni az épp aktuális Forgó számokat bele csempészve a mesébe, mind a közönség bevonását tekintve. Érkezett olyan vissza jelzés koncert után, hogy nem hitte el valaki, hogy képesek voltunk megénekeltetni, azt mondta sosem szokott énekelni, de itt teli torokból énekelt, mikor János a főhős az emberek segítségét kérte a mese egy adott pontján, hogy elérje célját. ☺

(A vélemény folytatása és videó a részletekben.)

 

A szervező csapattal maradéktalanul együtt tudtam működni, néha több szálon futott a dolog, pl. a promo anyagot már valakivel le leveleztük, összeraktuk és kijavítottuk, mikor más valaki küldött egy mailt, s benne egy általa összeállított promó anyagot a honlapra, ez hamar megoldódott, mert kicserélték a javított verzióra.

 

 

 


Némi bizonytalansággal töltött el bennünket, mikor a koncert előtti héten kaptunk egy mailt, benne az említett anyagi nehézségekről, hogy nem biztos hogy kitudjátok fizetni az előre egyeztetett összeget, plusz a a lejutáshoz szükséges 20.000Ft sem biztos, hogy meglesz, ebben a pillanatban bizonytalanná vált, hogy egyáltalán lemegyünk e, de mivel sok energia volt már ebben az előadásban és kifejezetten erre az alkalomra készült, s a szükséges utiköltség is végül összejött, így mindenki beleegyezett, hogy menjünk és keltsük életre az előadást.

 

A 3. kérdésedre válaszolva kifejezetten cél volt, hogy ezeket a határokat valamelyest próbáljuk újra értelmezni az előadó és közönség közt, már az előkészületek igyekeztek erről szólni magunk közt, ennek fényében született az egész ötlet. Idő hiányában nem lett oly mértékben interaktív az előadás ahogy szerettem volna eredetileg, de a Mediawaven megvalósult a közönség bevonása, amikor is én úgy éreztem mivel kb. mindenki énekelt a teremben nagy hangerővel, bízom benne, s a vissza jelzések is azt igazolják, hogy az előadás ezen pontján részévé vált a "közönség" az előadásnak és itt leomlott köztünk egy fal, amiben úgy érzem közönség és előadó eggyé vált.

 

 

 

Történetek:

 

Emberek kikkel a Mediawavenek köszönhetően találkoztam.

 

A kalotaszegi mesébe szőtt koncertünket követően, megismerkedtem Benkő Évával, egy Sepsiszentgyörgyi asszonnyal, Tóth Viktornak hála érte, aki meseterápiával foglalkozik és egy napon keresztül igen elmélyültünk ennek a nagyon izgalmas témának a szimbolika rendszerében, ami a zenében ugyanígy fellelhető és nagyon izgalmas volt együtt keresni, megtalálni a közös pontokat, ami újabb kapukat nyitógatott mindkettőnkben.

 

Tóth Viktor


Ezt követően, ismét Tóth Viktornak hála, megismertem Hamid Draket, aki egy csodálatos tanító lélek....egy külföldi zenész oda jött hozzá, ki Magyarországon él és elkezdett panaszkodni neki arról, hogy a magyar zenészek mennyire mereven ragaszkodnak a saját népzenéjükhöz és nem lehet őket kibillenteni ebből, mire Hamid végtelen nyugalommal és alázattal, csendes mosollyal a szája szélén azt mondta neki, ez így van a legnagyobb rendben, nekik ez a gyökerük, ez szép, csodálatos, hogy ragaszkodnak a gyökereikhez, te jöttél ide vendégségbe, tanulj tőlük, próbálj meg te kapcsolódni hozzájuk...


Számomra ez akkor tanítás volt bármivel kapcsolatban, hogy örök hála ezért a gondolatért.

 

Hamid Drake

 

Másik kedves emlék, talán 3. napon lehetett mikor is kisütött végre a nap, s úgy éreztem épp itt az ideje, s igen jól esne egy tusolás. Nagy örömömre egymagam nyugalmában ért végül a tusoló, s meglepetésemre meleg víz is volt, tiszta eufória kellős közepén, egyszer csak betoppan egy kedves nő, aki sürög-forog, igyekszik némi sminkkel élénkíteni egyébként is gyönyörű arcát, majd közli velem, mennyire csodálatos dolog, mikor gyermekáldás érkezik az ember életébe, elmeséli sose volt egy kifejezetten anyuka típus és rábízta az égiekre, hogy majd érkezik a gyermek mikor érkeznie kell, s elmondta, hogy élete legnagyobb csodája, hogy gyermeke született és egy angyal érkezett a kicsi családjukba, akinek a keresztelője félórán belül kezdődik a Duna parton. Ez eléggé nem mindennapi felvezető volt, ahhoz hogy semmi pénzért ki ne hagyjam.

 

a keresztelő


Kicsit szürreális, de annál szebb élményben volt részem, azt éreztem minden és mindenki rokon, ahogy az andalúz férfiak énekkel kísérték le a csöpp gyermeket a partra, majd a Csángálló zenekar koronázta meg mindezt muzsikájával, s öröm táncba torkollott az egész beavatódás.


Ettől a pillanattól kezdve, de mondhatni az egész Mediawaven töltött pár napom így folyt egyik meghatározó élményből a másikba, értékesebbnél értékesebb emberek megismerésével.


A kor nem számított, olyan volt, mintha egy időtlen, kortalan nagyon értékes, szeretetteljes dimenzióban lennék, ahol a cél egymás éltetése, felemelése, elfogadása, befogadása, megölelése, eggyé olvadása, töltése. Ott létem alatt végig azt éreztem, mindnyájan a Medawave nagy család részei vagyunk.

Ossza meg ismerőseivel:
Please send us your comment:
Name: Text:
E-mail:
Please, write here the characters you can see in the picture:

SEARCH


      
MEMBERSHIPS
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

HUNGARIAN FESTIVAL ASSOCIATION
 

 

PARTNER OLDALAK

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Card payment service provider
Cards accepted