www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


 

Azé' csak lesz valami a Mediawave

klasszikus időszakában!

2020. április 28 - május 2.

 keresd az online programot

 


 
A pótlás - reményeink szerint - szeptember

második felében lesz!

 


etnik Archív
2020. September TuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWeThFrSaSuMoTuWe Actual program:
2020-09-20
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

WRITE US

Name:
E-mail:
Question:

Newsletter

Name:
E-mail address:
I subscribe for the following newsletters:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Modifying data unsubscription or resending activation:
RANDOM PICTURES

MEDIAWAVE ARCHIVE (1991-2016) :: 2019 :: MEDIAWAVE 2019 GATHERING - PREPARATIONS :: 2. AZ ÉRKEZŐK STÁTUSZÁNAK TISZTÁZÁSA

 

A KÖZÖSSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK

ÉS PRÓBATÉTELEK RENDSZERE

 

2. AZ ÉRKEZŐK STÁTUSZÁNAK TISZTÁZÁSA 

 

Azoknak, akik közönség szerepben akarnak meglátogatni bennünket…


azok helyzete nagyon egyszerű, mondhatni klasszikus hozzáállású. A művészeti programok látogatására megveszi belépőjegyét. A vendéglátós vállalkozók állnak rendelkezésére. De nem, vagy csak részlegesen tud részesülni a közösségi jóérzést erősítő programelemekből. Elsősorban nézheti őket. Hacsak nem próbál meg lépésről lépésre a közösség részévé válni, de azt magának kell kezdeményeznie. Mi nem fogjuk erőltetni, és emiatt hagytuk meg aazt a lehetőségedt, hogy valaki klasszikus fesztiválfogyasztóiként is létezhessen berkeinkben.


Akik ellenben a közösségi létben való lubickolást választják, több próbatételen kell átesniük, ha annak közös előnyeit élvezni szeretnék.

 

 

Azoknak, akik már közösségünk tagjai, vagy idén jelentkeztek közösségi programokkal…


2019-ben, a megújulás, az új lépcsőfokra lépés évében, több új közösségépítő elemmel találják majd szembe magukat, amelyek mindegyike a közösségi lét tudatosítását próbálja szolgálni. Többségük a régebbi, eddig alkalmazott közösségalakító módszereink csiszolgatása, próbatétellé alakítása. De találtunk újakat is!


Továbbá gondolataink február eleji, fokozatos nyilvánosságra hozásával egy időben, felhívást teszünk közzé, és várjuk közösségünk tagjai véleményét és ötleteit. Azaz a kezdésig még sok új ötlet, közösségi próbatétel kerülhet be a repertoárba, ha azok megvalósíthatónak tűnnek.


Próbatételeket mondok, mert e népmesékben gyakran használt módszer, a kis királyfi, a szegénylegény próbatételekkel való sikeres megküzdések sora a fontos cél elérése érdekében, közösségünk tagjai számára is minta lehet. Lehet vele élni, próbálkozni, szegénylegénynek érezni magunkat, de mindez nem kötelező.

 

De aki minél több próbatételt sikerrel leküzd, az közelebb kerül a jó hangulatú közösségi együttlét eléréséhez. Aki kevesebbet, ezt is szeretjük. Drukkolunk neki, hogy legközelebb – átgondolva, megérlelve az előző alkalom tanulságait - előbbre jusson a számára esetleg fontossá váló közösségi folyamatban. De az sem baj, ha valaki nem érzi magát jól formálódó közösségünkben. Ő keressen másikat, vagy lássa be, hogy ő nem közösségbe való lény!


A mi fő kísérleti terepünk a „Nyári berek” – Mediawave Nyári Tábor és Közösségi Együttlét (a következő: Somogyfajsz, 2019. július 22-26.), ahol tavaly, kicsiben már sok új elemet kipróbáltunk, sikerrel, egyénekkel, családokkal. A „lassú víz…” mozgalom szülőhelye e Balatontól délre fekvő madárparadicsom, Matula bácsi világa. Készült róla egy összefoglaló film, rövid és hosszú verzióban, amely sok személyes véleménnyel adja vissza az ott átélteket: http://passportcontrol.eu/?nyelv=hun

 

 

Ki a vendég és ki a közösségünk tagja?

 

Fontos kérdés, amit így fél úton járva el kellett döntenünk. Sok vita után a következőkre jutottunk:


A vendég számunkra az, aki valamilyen művészeti produktummal (zene, film, egyéb művészetek) járul hozzá a Tartóshullám / Mediawave Együttlét fesztiválszerű működéséhez. Szerepe egyértelmű, mert sok év gyakorlásának eredményét mutatja meg nekünk. Az ő értékadását illik valamivel honorálni, hogy a kölcsönösség elve megvalósuljon. Ennek egyik módja, hogy lehetőségeink függvényében honoráljuk tevékenységét.


Közösségünk tagja az, aki valamilyen közösségi folyamat megvalósítása miatt érkezik közénk. Ez az előzőhöz képest egy egészen más státusz. A mi – előzőekben már nagyjából felvázolt - gondolkodásunk alapján a közösség, az egyenlőség elve alapján, a kaláka vagy batyus bál hagyományának megújításaként, önmaga hozza össze saját jóérzéseinek alapját. Ebben mi is arányos részt vállalunk. Itt erősen hangsúlyoznom kell az arányosság elvét. Ezzeh mi természetesen hozzájárulunk. Beletesszük a saját részünket. Plusz segítünk a szervezés koordinálásban.

 

A megértés segítéseként, összefoglalásként annyit, hogy az egyelőség alapú közösségi működés nálunk keveredik a fesztiválszerű működéssel. Ebből adódhatnak problémák, ha nem egyformán értelmezzük a dolgokat. Most erre teszünk kísérletet.

 

De lefordíthatjuk Együttlétünket egy családi összejövetel, vagy egy baráti társaság bulijának nyelvére is. Ott a családi vagy baráti közösség hozza össze a „buli” étkezési és italozása hátterét. Vagy pénz dobnak össze vagy mindenki otthon készíti el a buliba valót. Ha most ebbe a helyzetbe az egyik családtag hoz egy énekes-muzsikus vendéget, és az eljátszik pár dalt a vendégek szórakoztatására, az természetszerűleg ingyenesen részesül a közösség által összehozott javakból. Ezt mindenki természetesnek veszi. Tulajdonképpen ilyen egyszerű ez. Így gondolkozunk mi is ebben az általunk közösen kialakított, de kicsit tágabb közegben.


Még egy fontos megjegyzés. Ezen egyenlőségelvű hozzáállás azért szociális érzékenységű. Tehát toleráljuk a fiatalok, a kevésbé jól állók helyzetét, de azt is természetesnek vesszük, hogy akinek lehetősége adódik, az nagyobb mértékben is hozzájárulhat közös jóérzéseink kialakításához. Őket az üzenő falunkon kiemelten megjelenítjük.
 

SEARCH


      
MEMBERSHIPS
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

HUNGARIAN FESTIVAL ASSOCIATION
 

 

PARTNER OLDALAK

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Card payment service provider
Cards accepted