www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 Két halasztás után a harmadik nekifutás! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2020. december 9-13.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

 Két halasztás után a harmadik nekifutás! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2020. december 9-13.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

etnik Archív
2020. szeptember KSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSz Aktuális program:
2020.09.28.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

Filmek

Nemzetközi filmprogram 2018

 

52 film stílusok szerinti válogatásban:

 

   - 15 kisjáték-, 20 animációs-, 9 kísérleti- és táncfilm, 8 dokumentumfilm

   - filmrészletek, előzetesek, trailerek a filmekből

   - rövid leírás, a rendező életrajza, fesztiválszereplések, díjak


KISJÁTÉKFILMEK 1. 2018  (103')
A dácsához
Alexey NAUMOV (Oroszország):
A friss házas Lyuba és Andrei kapcsolata válságba sodródik. A pihenés érdekében, és hogy rendezzék családi életüket, nyári házukba, egy dácsába utaznak. Ám egy furcsa ember, Bull is csatlakozik az hozzájuk aki fogdosni kezdi Lyuba-t, ezért Andrei fejbe vágja egy fakalapáccsal. Megkötözik Bull-t, és...

60 kiló semmi
Piotr DOMALEWSKI (Lengyelország):
Hideg reggel egy nyíltszíni ércbányában. Krzysztof első napja mint menedzser. Ahhoz, hogy érvényesüljön a kétkezi munkások között, eltervezi hogy a fegyelmet vasmarokkal fogja fenntartani. Egy váratlan baleset azonban erkölcsi próbára teszi. Megérti, hogy kedvező körülmények között könnyű jó döntése...

A szolgák
Marwam KHNEISSER (Franciaország, Libanon):
Gondtalan mulatozók egy csoportja összejövetelt szervez egy régi, távoli tengerparti villában. Jó lehetőség ez Nabil, és felesége Mira számára hogy találkozzanak ismerősükkel, Walid-dal, aki a csoport vezetője. Találkozásuk felidézi a keserű és erőszakos múlt emlékeit.

Szerep
Hammudi AL-RAHMOUN FONT (Spanyolország):
Este a külvárosi iparnegyedben. Martint kalandra csábítja egy prostituált, de semmi nem az aminek látszik. Ez mindig veszélyes.

Sophie TAVERT (Franciaország):
Mad 22 min.
Madeleine, háborús riporter a fegyveres konfliktus zónából közvetít. Egyik este Mazen toppan be a rejtekhelyre ahol épp dolgozik.


KISJÁTÉKFILMEK 2.  (95')
Jég
Anna HINTS (Franciaország, Luxemburg, Észtország):
Jaa / Jég 15 min.
Harri az észt hadsereg alezredese elvált, ezért 10 éves fiával csak az iskolai szünetek alkalmával tud találkozni. Úgy dönt, egy kalandos apa-fia kirándulással pótolja az elveszett időt. Lekésik az utolsó kompot, ezért Harri a befagyott tengeren át v...

Légmell
FATÉR Ambrus (Magyarország):
Légmell 26 min.
András, az 50-es évei végén járó orvos magányos életét teljesen felborítja a szíriai menekült érkezése. Anélkül hogy értenék egymás nyelvét, kialakul kettejük között egy egészen valószínűtlen barátság.

Fekete kanárik
Jesse KREITZER (USA):
Clarence Lockwood annak ellenére aláereszkedik a Maple bányába, hogy az édesapja ott bénult le, a legkisebb fia pedig ott vakult meg. Az 1907-ben játszódó cselekmény a rendező, Jesse Kreitzer saját családi szénbányász történetén alapszik. A film erőteljes meditáció az apai örökségről, a hűségről és a szeretetről.

Jerry
Roman PRZYLIPIAK (Lengyelország):
Jerry 26 min.
Jerry, a harminchat éves energiaterapeuta rádöbben hogy gyógyító ereje elhagyta amikor Bartek édesanyját próbálja meggyógyítani. Egy napon a gyógyító hatalma váratlanul visszatér hozzá amikor magához vesz egy kóbor kutyát. Valódi helyi csoda lesz. De nem sokáig. Ereje eltűnik a kutyával együtt. Vajo...

Lalay-Balalay
Ruslan BRATOV (Oroszország):
Záróra után Oleg Maratovich ünnepelni akar. Kalandkeresésre indul három munkatársával, akik nem tudnak ellenállni a csábításnak. A történet ekkor teljesen váratlan fordulatot vesz.


KISJÁTÉKFILMEK 3.  (104')
Az Elefánthajhász
FISCHER Gábor (Magyarország):
A film három öregemberről szól. Három öregről, akik egész életüket a piac környéki utcákban élték le, a város közepén egy végtelenül szűk kicsi világban, sosem mertek messzebb, távolabb kerülni onnan, ártalmatlanok, és örök álmodozók. Sosem vitték semmire és nem voltak bátrak megélni az életüket,...

Súlyfelesleg
Kevork ASLANYAN (Bulgária, Németország):
Egy világban, ahol gyenge a gravitáció, a sovány emberek felrepülnek az égbe. Constantine soha nem h...

Vidéki randevú
DUDÁS Balázs (Magyarország):
A film egy nőcsábász fiú és egy vidéki lány randevújáról szól. A fiatalok egy helyi kocsmába húzódnak a vihar elől, ahol váratlan dolgok történnek velük.

Retusálás
Kaveh MAZAHERI (Irán):
Maryam férje balesetet szenved otthonában, de ahelyett hogy megmentené, végignézi ahogy meghal.

Technikai szünet
Philip SOTNYCHENKO (Ukrajna):
Beszámoló rendkívüli technikai szünetről vágások nélkül.


ANIMÁCIÓSFILMEK 1.  (89')
Emberevő óriás
Laurène BRAIBANT (Franciaország):
Az emberevő óriás abbahagyja az evést, nehogy feltárja rejtett énjét, veszélybe sodorva ezéltal társadalmi rangját. Egy üzleti bankett alkalmával azonban bizonyítania kell.

Mary és a 7 törpe
Riho UNT (Észtország):
Miután egész életét a kolostorban töltötte, Mary az apáca úgy dönt, teljesíti gyermekkori álmát. Egyetlen akadály a töredékes, szinte nem is létező memóriája. Már az is felmerül benne, hogy végső álma inkább bűnnek hat.

Intimitás
Elodie DERMANGE (Svajc):
Ahogy zuhanyozik, öltözködik, felöltözik, kifesti magát, a nő megmutatja lelkét. Beszél a félelmeiről, lelki gondjairól és az elfogadásról - még a szeretetről is.

Fura meló
Gilles CUVELIER (Franciaország):
Pedro új munkát talált. Kicsit furcsa, de manapság nem finnyáskodhat. Egy igazi esély! És amúgy sem az az ideges típus...

Tudod, mitől félek?
Ágnes SZUCHER (Románia):
When children talk about their fears and nightmares so bravely, we may ask the question: how do they imagine those "frightening" things? Who are the "whatsits", how does a "something" look like, why are the "whatchamacallits" so dangerous, why are the elevators so scary, why are the UFOs and many ot...

59 másodperc
Mauro CARRARO (Svajc, Franciaország):
Bruno és Tiziana szerlmi története és az 59 másodperc, amely az olasz történelem egyik legtragikusabb fejezetét írta: a földrengés, ami 1976 májusában rázta meg a Friuli-t.

Világnak virága, virágnak világa
KERESZTES Dóra (Magyarország):
A film tiszteleg Erdélyi Zsuzsanna néprajzkutató előtt, aki összegyűjtötte legősibb emlékeink közé tartozó szellemi kincsünket, az archaikus népi imádságokat. Az animáció által megelevenednek ezek az imádságos szavak, amelyekben ember, állat, növény, vagyis az élet lelki egységet alkot a természette...

Yin
Nicolas FONG (Belgium):
Yin 10 min.
Az unatkozó Istenség féltékenységből megteremti a Yin és Yang-ot, férfit és nőt. A kettő hiába akar egyesülni, mert az Istenség olyan világot hozott létre, amely tele van fizikai rendellenességekkel és optikai illúziókkal, hogy Yin és Yang soha ne találkozhasson. A féltékeny Isten elégedett a kegyetlen játékkal.

Szilánk
Dmitry IVANOV (Oroszország):
Film egy katonáról, aki megsebesült a háborúban, de hazatért, ahol édesanyja várt rá.

Hogy rajzoljunk embert 9 féle módon?
Sasha SVIRSKY (Oroszország):
Kilenc rövid történet mutatja be, hogyan ábrázolható egy személy. A szerző az absztrakció, a kollázs és animáció keverésével invitál a képzelet világába.

Kecskék
Ekaterina FILIPPOVA (Oroszország):
Utazó kecskék egy csoportja próbál harapnivalót szerezni.


ANIMÁCIÓSFILMEK 2.  (89')
A test szimbiózisa
Rocío ÁLVAREZ (Belgium):
Költői utazás a szexuális vágyak történetében, ahol a régóta figyelmen kívül hagyott női öröm végre megfelelő figyelmet kap!

Vadászat
Alexey ALEKSEEV (Franciaország):
Az ártalmatlan rövidlátó vadász esete, aki véletlenül nyulat vitt a vadászatra a kutyája helyett. A forgatás alatt egyetlen állat sem sérült meg...

Felhőkarcolók
Fabienne GIEZENDANNER (Svajc, Franciaország):
Két épület emelkedik az égbe, két milliárdos, akiket a világ leghíresebb építészei támogatnak. Mindegyikük a saját felhőkarcolóját építi egyre magasabbra. De meddig?

Nem történik semmi
Uri KRANOT & Michelle KRANOT (Dánia, Franciaország):
A fagyos hideg ellenére összegyűlnek az emberek, mindannyian várnak valamit, de nem történik semmi ... Összegyűlnek, hogy tanúi legyenek egy eseménynek. Hogy részt vegyenek a látásban, hogy lássanak és láttassák magukat.

CORP.
Pablo POLLEDRI (Argentína):
CORP. 9 min.
Ambíció, a munkaerő kizsákmányolása, környezetszennyezés, emberi lealacsonyodás, többletérték, korrupció és még sok más a szabad piac csodálatos világából!

Piroska története másképp
Danijel ®E®ELJ (Horvátország):
Piroskát útban a nagymama házához megállítja a farkas. Elvezeti egy virágos rétre, majd továbbáll. Piroska virágokkal a kezében végül megérkezik a nagymama házához, és belép...

Penelopé
Heta JÄÄLINOJA (Észtország, Finnország):
Penelope felébred. Csengetnek. Hatalmas a rendetlenség...

Aenigma
Antonis NTOUSSIAS & Aris FATOUROS (Görögország):
Aenigma 10 min.
Theodore Pandaleon görög szürrealista festő művei ihlette animáció.Rekviem, a formához, az Istennőhöz, az örök Évához.

Ó anyám!
Paulina ZIOLKOWSKA (Lengyelország):
Anya és a fiú állandóan szerepet cserélnek: egyszer az anya a felnőtt, máskor a fiú gondoskodik a hirtelen gyerekes anyáról. A megállapodás jól működik, amíg a fiú el nem menekül az aggodalmas anya szoknyája mellől és elindul hogy önálló életet éljen.


MŰFAJOK HATÁRÁN  (83')
Vyamanikal
Ashley PEGG (Egyesült Királyság):
Vyamanikal 10 min.
Hogy lehet újraértelmezni a suffolki régi egyházi orgonát, hogy mai kor szellemének megfelelő zenei hangzást hozzunk létre?

DECEMBER. Orosz elégia
Igor VAGANOV (Oroszország):
Fekete-fehér decemberi árnyalatok, egy új világ felfedezése, amikor a valóság és a mesterkéltség közötti határvonal elképzelhetetlenül bizonytalan, és a tudattalan már valahol nagyon közel jár.

A Mirabeau-híd
LICHTER Péter (Magyarország):
Az első magyar absztrakt filmkészítő workshop végterméke: Guillaume Apollinaire versének szabad asszociációs adaptációja. A film 2017 őszi félévében készült, az ELTE filmtudomány tanszékén. A felhasznált 35 mm-es és 16 mm-es filmre közvetlenül került...

Engedd el!
Ülo PIKKOV (Észtország):
Animált dokumentumfilm egy árvaházban nevelkedett fiatal lányról, aki szeretné elengedni a múltját kísértő árnyakat.

Lüktető idő
Antonella MIGNONE & Cristiano PANEPUCCIA (Olaszország):
Elmélkedés a jelen pillanat megélésének nehézségéről, mielőtt az emlékké válna, félelem az idő kérlelhetetlen rohanásától.

KL
William HENNE & Yann BONNIN (Belgium):
KL 4 min.
Gyorsan haladó képek. A helyszínt csak a részletek fedik fel, közelről vázolva. Ez a hely egy hatalmas, 42 km²-es Felső-sziléziai temető, melynek motívumai ismertek: vasúti átjárók és szegecsek, ablakok, vörös téglák, sár és pocsolyák stb...

Adat vagyok
Moritz MUELLER-PREISSER & Franziska BROZIO (Németország):
Világunk egyre inkább a digitalizáció irányába halad. Az adatokon múlik, kik vagyunk. Még mindig a kezünkben van saját identitásunk? Egy fiatal férfi találkozik digitális önmagával. Válaszokat talál a kérdéseire, de vajon megteszi amit tennie kell?

Babuka a fűben
BÚZÁSI Gyopár-Orsolya (Magyarország):
Babuka, egy gyönyörű, fiatal nő, a háború idején egy mesébe illő történetet élt meg: a legnagyobb nyomor közepén felbukkant egy titokzatos amerikai megmentő, aki szerelemből -az új élettől kezdve- mindent meg akart adni neki. Babuka akkor még nem tudta, hogy ki is, illetve kivé válik ez a fiatalembe...

Járok
Aude VUILLEMIN (Franciaország):
Két női test, emlékekkel és fizikai korlátokkal megébred az időtlen térben, ahol jelenlétük és a találkozás által megmozdul valami. Egy teljesen tudatos lény gondolatai, akinek újra kell kapcsolódnia a hitelességhez és az anyaghoz, kapcsolatot találni egy másik emberrel és a természettel. - Amik...


VILÁG-KÉPEK 1.  (105')
Kis emberek, nagy fák
Vadim VITOVTSEV (Oroszország):
A Közép-afrikai Köztársaságban él az esőerdők legalacsonyabb embereinek törzse, a baka pigmeusok. Arra tanítják gyermekeiket, hogy tartsák tiszteletben az erdőt, és csak annyit vegyenek el, amennyire szükségük van. Ennek ellenére hagyományos életmódj...

Keleti front
Andrei OSIPOV (Oroszország):
Annyi mindent elmondtak a Nagy Honvédő Háborúról, és mégis sok minden kimondatlan maradt. A film a háborút a német katonák szemszögéből mutatja be. Ez a történet a végzetes hibáról szól, amely az emberiség történetének legkegyetlenebb háborúját idézte elő.


VILÁG-KÉPEK 2.  (65')
Az erdőben
Thomas HORAT & Corina SCHWINGRUBER ILIC (Svajc):
Hó, izzadság, tesztoszteron és a láncfűrészek hangja. Négy évente a tél folyamán fát vágnak az Ägeri-tó felett, hogy előkészítsék a vadvízi evezésre. Sem a gazdasági változások, sem a technológia nem tudta helyettesíteni ezt a hagyományos svájci vízi járművet.

Nem szegényeknek való vidék
BIHARI László ( Magyarország, Németország):
Egy dokumentumfilm középosztálybeli és hajléktalan aktivisták közösségéről, akik együtt küzdenek egy egyenlőségen alapuló, szociálisan igazságos, demokratikus és szolidáris Magyarországért. Mit tehetsz akkor, ha úgy érzed, hogy az állam nem szolgálja egyenlően a polgárok érdekeit? Hogyha az egyen...


VILÁG-KÉPEK 3.  (78')
A semmi dícsérete
Boris MITIC (Szerbia, Horvátország, Franciaország):
Szatirikus dokumentumfilm a semmiről, amelyben a semmit félreértik, az elszalad otthonról, és megszólít bennünket először és utoljára. A legváltozatosabb bibliográfia 20 000 oldalán kutatva, a világ 7...


VILÁG-KÉPEK 4.  (51')
Ballada egy szolga fiú emlékére
MOHAROS Attila (Magyarország):
1999 és 2004 között Székelyföldi szolgasorsok címmel film készült a szülőktől elhagyott, a még kamaszkorú Fülöp testvérek küzdelmeiről. A testvérek közül, Leventének és Csabának a gyermekcselédek szolgasorsa jutott a XXI. században. A fiatalok ...


VILÁG-KÉPEK 5.  (89')
Egy nő fogságban
TUZA-RITTER Bernadett (Magyarország):
A film egy csicskasorban élő nő sorsát követi nyomon, aki kilátástalan helyzete ellenére elhatározza, hogy 10 év után megpróbál kitörni a fizikai és lelki elnyomásból, hogy visszanyerje szabadságát és lányával új életet kezdjen.KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák