www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 Három halasztás után ismét tavasszal! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2021. április 28 - május 1.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

 Három halasztás után ismét tavasszal! 

30. MEDIAWAVE 

 

  

Kiscsősz, 2021. április 28 - május 1.

 

 A Mediawave működési költségeinek

támogatása szakmai program megvalósítását

2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

 

 

etnik Archív
2020. október CsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSz Aktuális program:
2021.01.24.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

EseménynaptárRSS

29 30

2014.04.30.NAPIJEGYEK
2 000,- Ft
NAPIJEGY (2014.04.30.)

 

(14 éves korig, mozgáskorlátozottaknak és nyugdíjasoknak ingyenes!)

 

DUNA-PARTI PROGRAMOK INGYENESEK!

 

1 000,- Ft
DIÁK NAPIJEGY (2014.04.30.)
Csak a helyszínen vásárolható!
00:00

DRAPAN’S BLUE DEVILS (HUN)

Jimmy Rogers – Walking by Myself, Buddy Guy – Mustang Sally & Midnight Train, The Blues Brothers – Soul Man & Sweet Home Chicago, B.B.King – The Thrill is Gone, Deák Bill – Ha megérint a blues, Gary Moore – Cold Day in Hell, John Mayall – A World of Hurt…. mondhatni szép lista.

Laci bá a győri zenei élet doyenje, csupaszív és fantasztikus muzsikus. Most végre olyan kedvenc klasszikusait alakíthatja a saját képére, olyan drapánosra, amelyek a saját zenei szellemiségének alapjai: DRAPAN’S BLUE DEVILS. Halljuk és lássuk…


Helyszín: MONOSTORI ERŐD - UDVARI SZÍNPAD. - KOMÁROM (HUN),
10:00

MEDIAWAVE MŰVÉSZETI MŰHELYEK

AZ ERŐD EGÉSZ TERÜLETÉN: film – fotó – zene – irodalom – felvidéki néptánc / film – photo – music – litaratura folkdance

A műhelyek részletei itt érhetők el!


Helyszín: MONOSTORI ERŐD - Kersd meg! 1 - KOMÁROM (HUN),

NEMZETKÖZI PROGRAM - DUNASZERDAHELY

10:00

DUNASZERDAHELYI KÜLSŐ PROGRAMOK

Dunaszerdahely volt a MEDIAWAVE történetének első nemzetközi helyszíne. Nem mi kezdeményeztük, ilyesmi eszünkbe nem jutott volta a kilencvenes évek vége táján, hanem az ott prosperáló, egyetemista NFG-1-FILM elnevezésű filmes csoport. Először megjelentek nyári táborainkban, friss és izgalmas filmeket készítettek. Majd beállítottak azzal, hogy mi lenne, ha ők is csinálnának egy MEDIAWAVE alhelyszínt Szerdahelyen.

E kezdeményezés persze tetszett nekünk is. Aztán az NFG-sek felnőttek, családot alapítottak, munkát találta, szétestek, ahogy ez illik egy fiatal közösségnél, de magmaradt utánuk az általuk alapított NFG alternatív klub, ami a mai napig prosperál.

A MEDIAWAVE-s helyszín azóta is, hullámzó lelkesedéssel, de fennáll, elsősorban a doyen Vida Igor eltökéltsége révén. Idén azonban újabb lendületet kapott, mert a régi NFG-es egyike (Héger Pityu) közreműködésével egymásra találtak az öreg és fiatal progresszív szerdahelyi erők. Így ismét testes program jött össze Szerdahelyen.


Helyszín: MONOSTORI ERŐD - Kersd meg! 3 - KOMÁROM (HUN),
10:00

KISCSŐSZI JÓSZÁGKARÁM (HUN)

(fasor sétány)

Egy rendes vidéki háznál vannak állatok. Kovács Norbert Cimbi barátunk baráti gesztusként elhozza állatait (racka, bárány, szamár, kecske). Köszönjétek meg Ti is neki! A cserebere szellemében, míg az állatok a füvet, Cimbi a finom bort és pálinkát szereti!

Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület támogatásával!

Ők szervezik a Kiscsőszi Pajtafesztivált, testvérfesztiválunkat, ami az idén június 10-13.

 


Helyszín: MONOSTORI ERŐD - DUNA PART - ERŐD ÁROK . - KOMÁROM (HUN),

INGYENES MAJÁLISPROGRAM!

16:00

MÁJUSFA ÖLTÖZTETÉS (HUN)

A májusfa Ácson kicsit eltér a szokásostól, itt akácfát vesznek alapul és arra kötöznek fenyőfagallyakat. Azaz a májusfaállítás ácsi hagyományok szerint lesz felöltöztetve a magtár mellett. A Magtár ma teaházként működik, amely egyáltalán nem szokványos vállalkozási forma egy ilyen nagyságú településen. De ha megismerjük Tóth Tamás képzőművészt és feleségét, akkor már értjük a helyzetet. Teájukat és képzőművész tevékenységüket a Monostori erődben is élvezheti a nagyérdemű. Nem mellékesen a magtár galéria teaház szép számú minőségi koncert és kulturális program helyszíne volt, mintegy a környék civil kulturális központja.

eső esetén elmarad


Helyszín: MAGTÁR - ÁCS,

csak magyarul / only Hungarian

17:00

HÁRMAT EGYSZERRE - az AFFÉR-BUDAPEST előadása (HUN)

komédiák / commedia dell'arte
Hans Sachs: Ördögöt idéz a diák
Móricz Zsigmond: Duffla Pofon
Móricz Zsigmond: A Zördög
Csalárd asszonyok, fontoskodó férjek, lakodalomból a nászéjszakára szökött ifjú pár, az őket időnként meg zavaró násznép és végül egy csavaros eszű diák,aki jár túl a gazda a pap és a kikapós menyecske eszén.
Pálinka, kolbász, népzenével és sok –sok nevetés!
 


Helyszín: MONOSTORI ERŐD - DUNA PART - ERŐD ÁROK - KOMÁROM (HUN),
17:00

LOVASKOCSIS FELVONULÁS A MÁJUSFÁVAL (HUN)

Tóth Tamás szervezésében összeállnak az ácsi lovasgazdák és paripájukat hintók, szekerek, kocsik elé fogják, hogy muzsikusok és a fesztivál korai vendégeinek társaságában elvigyék a májusfát és a menyasszonyt a szomszédos Monostori erődhöz. Lehet csatlakozni a menethez...


Helyszín: MAGTÁR - ÁCS,
18:00

MÁJUSFAÁLLÍTÁS

Tavaly a MEDIAWAVE Együttlét hagyományos májusfaállítása a nyitónapra esett, az idén a másodikra. De nem baj, ekkor is lesz alkalom, hogy tisztelegjünk a fesztivál lányai előtt. Próbáljuk elnyerni kegyeiket, szimpátiájukat új termékenység-, újjászületés- és virágzásünnepünkön, amint azt tesszük immár 23 éve. Reméljük, hogy új elnevezésünk - TAVASZI ZSONGÁS - is megragad a fülekben, szót fakaszt és gondolatot ébreszt sokakban. A fa állításában várjuk az önkéntes segítők közreműködését. És a lányokat is a szalag kötözéséhez. A fesztiválon lévő zenekarok és táncosok bizton segítenek ebben.Tavaly ilyen volt!

(Eső esetén elmarad!)


Helyszín: MONOSTORI ERŐD - DUNA PART - ERŐD ÁROK - KOMÁROM (HUN),
18:00

KIÁLLÍTÁSNYÍTÓ: TOLNAY IMRE - A BÁRKA

A BÁRKA - Tolnay Imre kiállítása és installációja
zene: MIZSEI ZOLTÁN


Helyszín: MONOSTORI ERŐD - ÉKES TEREM OLDALSZÁRNY - KOMÁROM (HUN),
18:10

MÁJUSFAAVATÁS - Garabonciás Néptáncegyüttes (HUN)

A Garabonciás 1986-ban alakult - országos és nemzetközi ismertségű - komáromi néptáncegyüttes. Vezetője csaknem a kezdetektől Gábor Klára, Népművészet Ifjú Mestere-díjjal kitüntetett néptáncoktató, művészeti vezetője pedig Pőcze László.
Immár negyed évszázada rendszeres részvevői a megyei és országos néptánctalálkozóknak, hagyományőrző versenyeknek.
 


Helyszín: MONOSTORI ERŐD - DUNA PART - ERŐD ÁROK - KOMÁROM (HUN),
18:30

RITKA MAGYAR FOLKBAND (SLK/HUN)

A májusfaállítás után hagyományos falusi tánczene szól majd az Felvidékről és az erdélyi Mezőségről, Kalotaszegről. A zenekar fellépése része a MEDIAWAVE Együttlét 2014-es kiemelésnek, amely a Felvidék sokrétű népi életének bemutatását célozza. Videó az együttes tavalyi fellépéséről és mégegy a kiscsőszi Pajtafesztiválról.
A hagyományos magyar népzenét játszó Ritka Magyar Folkband hisz abban, hogy az évszázadok alatt letisztult muzsika helyett nem lehet tökéletesebbet kitalálni. A zenészek kötelességüknek érzik, hogy a magyar népzenét abban a formájában mutassák be és adják tovább a következő generációnak, ahogyan azt ők kapták elődeiktől.


Helyszín: MONOSTORI ERŐD - UDVARI SZÍNPAD . - KOMÁROM (HUN),
19:00

OCCUPY - a zenekar (DEN/USA/HOL/HUN)

Az Elfoglaló mozgalom (Occupy movement) mára nemzetközi tiltakozás, amely elsősorban a gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek ellen tiltakozó civilek csoportja, amely hamar az utóbbi évtizedek legnagyobb hatású, világméretű civil tiltakozó-mozgalmává fejlődött... A tiltakozók eszköze elsősorban a különbözö fontos közösségi terek elfoglalása, mint például a Gezi Park Isztambul Taxim negyedében, vagy a Wall Street New Yorkban.
Projektünk az Occupy mozgalom szellemiségét akarja közvetiteni a zenei improvizáció, az akciózene, a happening, performansz eszközeivel. Az improvizatív zene és annak explózív energiái a fesztiválon a legkiválóbb demonstrációs eszközökké változnak. A zenészek együttmüködése a fesztivál akusztikus tereinek és hanghullámainak szimbolikus és nem-szimbolikus elfoglalását kísérli meg, a szabadon áramló zene fegyverével. Az OCCUPY MEDIAWAVE´14 egy szimbolikus akció/demonstráció szeretne lenni az elfoglaló (occupy) mozgalom szellemiségében, ahol a résztvevö muzsikusok társadalmi aktivistákká változva csoportosulnak különbözö formációkba (ad-hoc zenekarokba), és játszanak rövid akció/performanszszerű szabadzenét a fesztivál véletlenszerüen választott részein. E koncert a projektindító demonstráció!
 


Helyszín: MONOSTORI ERŐD - ÉKES SZÍNPAD - KOMÁROM (HUN),
19:45

ARTEM (RUS/ALTAI)

A torokhangú énekes és muzsikus Artem-et, 2007-ben fedeztük fel a Dél-Szibériai Altájban jártunkban. Utána sikerült elhoznunk a MEDIAWAVE-re és sok emlékezetes koncertet adott sokak számára. Eltelt jó pár év és most ismét kíváncsian várjuk hol tart zenei fejlődésében. Ferenczi Gyuriék szívesen látják zenekarukban, zenei műhelyükben, úgyhogy több izgalmas dolog alakulhat ki új ittlétéből.


Helyszín: MONOSTORI ERŐD - UDVARI SZÍNPAD . - KOMÁROM (HUN),
20:00

FERENCZI GYÖRGY & RACKAJAM (HUN)

Ferenczi Gyuriék hosszú évek óta a MEDIAWAVE alappilléreit jelentik. Első pillanatban lazának tűnő, de rendkívül fegyelmezett koncertjeik mindig élményszámba mennek. Ezen kívül Ferenczi Gyuri sok zenei műhelyt vezetett fiatal muzsikusok számára. De úgy érzem tavaly váltak igazán az EGYÜTTLÉT részévé. Éjszakánként katonai vaságyon, tömegszálláson hálva, napközben és esténként tibeti és kínai muzsikusokkal muzsikálva erőteljesen hozzájárultak az EGYÜTTLÉT hangulatának erősödéséhez.


Helyszín: MONOSTORI ERŐD - UDVARI SZÍNPAD - KOMÁROM (HUN),

INGYENES KONCERT - A JAZZ VILÁGNAPJÁN!

21:00

SUSANNA DILL & GILBERT PAEFFGEN (SWI/GER)

A svájci ütőhangszeres Gilbert Paeffgen tíz éve, 2004-ben már járt a MEDIAWAVE Fesztiválon, akkor saját együttesével. Most Susanna Dill-el egy nagyon finom és érzékeny duettben érkezik. Már a hangszerösszeállítás is különleges: tangóharmonika - cimbalom. Mi magyarok azt gondoljuk, hogy a cimbalom a mi népi hangszerünk. Most kiderül, hogy más nemzetek fiai is tudják nagyon kifinomultan használni.


Helyszín: MONOSTORI ERŐD - ÉKES SZÍNPAD. - KOMÁROM (HUN),
22:00

RAPHAEL WRESSNIG & THE SOUL GIFT BAND (AUT/ITA)

HEAVY ORGAN SOUL & FUNK

A blues alapú soul & funk zenét játszó Raphael Wressnig és Enrico Crivellaro 2007-ben már járt a MEDIAWAVE Fesztiválon. Akkor szerettük meg ezt a nagyon véres, Hammondon és gitáron játszó bandát. Nagyon örültünk, amikor ismét felbukkantak a színen. Estzáró produkcióként csodálkoznánk, ha elmaradna a tánc.

Nem mellékesen Wressniget 2013 tavaszán az amerikai Downbeat Magazine az év legjobb orgonistájává választotta. Crivellaro az egyik legkeresettebb  blues gitárosnak számít.


Helyszín: MONOSTORI ERŐD - UDVARI SZÍNPAD .. - KOMÁROM (HUN),
23:00

TRO KONTRASZT (FRA/HUN)

A zenekart kialakulásáról így nyilatkozott Stevan Kovacs Tickmayer: "...Ennek a hosszú néma korszaknak a végére Hartyándi Jenő tette a pontot, és a múlt évi (2011) Mediawave Fesztivál keretén belül adott nekünk alkalmat egykori zenekollaborációnk újraélesztésére. Mindhárman lelkesen fogadtuk az ajánlatot, s csalódás egyikünket sem ért: úgy éreztük a hosszú hallgatás után közös zenélésünk még csiszoltabbá és összeforrtabbá vált. Sajnos, ennek a kreatív újra-összejövetelnek az örömét egy nagyon szomorú eseménynek a híre borította be. Az este Szombathelyen, a fellépésünk ideje alatt értesült a fesztiválstáb, hogy mesterünk és tanítónk Szabados György távozott sorainkból. Mindjárt ott helyben úgy döntöttünk, hogy ezzel a triónkkal az elkezdett munkát tovább kell folytatnunk, továbbvinnünk és fejlesztenünk a szabadosi világ gondolatát, és nem utolsósorban gondosan ápolnunk mesterünk szellemi hagyatékát... Trió Kontraszt. A névválasztásnak többsíkú a háttere: először is Bartóknak a Kontrasztok triójára gondoltam (a klarinétra, hegedűre és zongorára íródott művét a zeneszerző Benny Goodman-nek – íme, mindjárt a jazz asszociáció is - és Szigeti Józsefnek dedikálta). Továbbá azokra a kontrasztos elemekre, amelyek zenélésünkben rendszeresen jelen vannak (mindegyikünk sokoldalú zenész és szerző) és nem utolsósorban arra is, hogy zenei anyanyelvünk és örökségünk nagyon is kontrasztos képet alkot a mai szabadzenei világgal szemben.”


Helyszín: MONOSTORI ERŐD - ÉKES SZÍNPAD .. - KOMÁROM (HUN),
23:00

TÁNCHÁZ (SLK/HUN)

Játszik a Ritka Magyar Folkband (SLK/HUN) és fesztiválon lévő muzsikusok.


Helyszín: MONOSTORI ERŐD - FESZTIVÁLKÖZPONT (Klapka terem) - UNDERGROUND KLUB "RÓMER" - KOMÁROM (HUN),
Másnap 01:00

JAM SESSION (INT)

A fesztiválon résztvevő zenészek és meghívott vendégek részvételével...


Helyszín: MONOSTORI ERŐD - KANTIN - KOMÁROM (HUN),
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák