www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu


 

RAKJUK ÖSSZE, AMINK VAN!

NEVEZZ KÖZÖSSÉGI PROGRAMOKKAL

jelentkezési határidő:
2018. március 31.


 

RAKJUK ÖSSZE, AMINK VAN!

NEVEZZ KÖZÖSSÉGI PROGRAMOKKAL

jelentkezési határidő:
2018. március 31.

etnik Archív
2017. december PSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzV Aktuális program:
2017.12.13.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

Nevezési lap

NEVEZÉSI LAP

*-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

 

 

Nemzetközi Film és Zenei Együttlét

Monostori Erőd - Komárom

2018. április 27 - május 1.

 

A 2018-AS ÉV GONDOLATÉBRESZTŐ TEMATIKÁI

 

"ÖRÖM"
A győri Műhely folyóirat 2017 végén megjelenő, a témát irodalmi és társadalomtudományi szempontból körüljáró különszáma ihletett meg bennünket, hogy ezen különszám bemutatásán túl keressük az „ÖRÖM” más művészeti ágakra vonatkoztatható vetületeinek jelentkezését.

 

„1968”
A változások éve a jeles, mára szimbolikussá vált dátum, amely sokféle szempontból felforgatta a világ addigi folyását. Az ötvenedik évfordulóra emlékezve nem a politikai a vonatkozású eseményeket, hanem a mindenkori uralkodó kánonok elleni mozgalmak művészetekben tetten érhető, újító tükröződéseit szeretnénk megragadni.

 
*-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Nevezési szabályzat:

(A következők csak a Magyarországról nevezőkre érvényesek. A külföldről nevezőkre az angol nevezési szabályok érvényesek.)

 

1. Általános tudnivalók
- Nevezni lehet bármikor készült film és video alkotást.

- A nevezett művek száma és időtartama nem korlátozott.

2. Nevezési lap - a nevezés zárása

- Nevezési díjat nem kell fizetni.
- Az online nevezési felület 2018. január 10-én automatikusan lezár (!!!). Kérjük nevezését és filmjét a szelektálás megkönnyítése, folyamatossága érdekében még december folyamán küldje el.
- Az online nevezési lapot kitöltve, a nevezett film vimeo/youtube linkjének és jelszavának megadásával rögzítse le online nevezési felületünkön, azaz küldje el címünkre.
- Ha a weboldalunk által biztosított online filmfeltöltést választja, nevezési lapja kitöltésekor ezt jelezze felénk. Online feltöltéshez szükséges jelszót és elérhetőséget válaszlevélben küldjük meg a beküldött nevezési lapján feltüntetett e-mail címre!
- Ha a bemutató kópiát DVD-n szándékozik elküldeni (MEDIAWAVE’ 2018 – „FÉNYÍRÓK FESZTIVÁLJA”, 9001 Győr, Pf 668.), az online nevezési lapot akkor is töltse ki felületünkön, attól lesz csak érvényes nevezése.
- A fesztiválra DVD formában nevezett filmeket nem postázzuk vissza, a többi online/link formájában nevezett filmmel együtt elhelyezzük a fesztivál archívumában, kutatási és oktatási célzattal.

 

3. Online feltöltéshez javasolt formátumok:
- Standard Definition (SD) digitális felvételi formátumok (Professional DV, miniDV, Digital8, DVCAM stb.) esetében lehetőség szerint MPEG-2 PAL DV tömörítés
- High Definition (HD) digitális felvételi formátumok (HDV 720p, HDV 1080i és egyéb HD) esetében lehetőség szerint MPEG-4 H.264 (MPEG-4 AVC) tömörítés


4. A programba válogatás menete

Nevezés végső határideje: 2018. január 10. A lehető legkorábbi döntés érdekében kérjük, mielőbb küldje el filmjét.
– Előszelekció: a benevezett filmeket nemzetközi szakemberekből álló előzsűri válogatja 2017. december és 2018. január során. Az ő válogatásuk adja meg a fesztivál filmes programját (klasszikus és online filmfesztivál). Az előzsűri tagjai weboldalunkon tekinthetők meg.
- Kiértesítés: a nevezőket kiértesítsük a programba kerülésről, elutasításról (2018. február). A fesztivál – aktuális anyagi lehetőségeinek függvényében, különböző kondíciókkal (1-2-3 nap) – tervezi a programba került filmek alkotóinak meghívását a fesztiválra.

 

- A filmfesztivál zsűrizése:
     • a kiválogatott filmeket nemzetközi zsűri értékeli műfajonként, a díjátadóra a fesztivál alatt kerül sor
     • egy nemzetközi fiatalokból álló diákzsűri is értékeli az alkotásokat az Együttlét ideje alatt

- A filmek speciális premiervetítésén (ismételjük is azokat) az előzsűri és zsűri tagjai, a közönség bevonásával részletesen értékelik a filmeket és lehetőséget biztosítanak a jelenlévő alkotóknak a személyes bemutatkozásra is. A filmfesztiválok bemutatkozási hagyományait kiegészítve a filmeket nemcsak levetítjük és beszélgetünk róluk, hanem keressük annak módját, miként tegyük a filmre és alkotóira jellemző kulturális bemutatóvá és közösségi eseménnyé a vetítést és környezetét (pl. étel és italkóstoló, zene, kiállítás, stb).
 

5. Néhány tudnivaló a filmkópiával kapcsolatban, ha az előzsűri a programba válogatja a filmet:
- A Fesztiválnak nem áll módjában bérleti vagy vetítési díjat fizetni.
- Az angol feliratos verzió letöltési linkjét minél előbb, de legkésőbb 2018. március 30-ig meg kell küldeni e-mailben, illetve lehetőség van feltölteni a Mediawave szerverére (az ehhez szükséges adatokat elküldjük, amennyiben ezt az opciót választják) a megadott határidőig. Amennyiben kópiát küld, annak a fenti határidőig be kell érkeznie és a Fesztivál rendelkezésére kell, hogy álljon 2018. május 2-ig. A feladónak minden esetben értesítenie kell a Fesztivált, hogy milyen módon, mikor küldte el a kópiát, és közölnie kell az azonosítási, illetve postázási számot.
- A filmek postázását minden esetben előre kell fizetni. A Fesztivál kizárólag a vissza-postázást fizeti.
- A kópiák a Fesztivált követő négy hétben lesznek visszapostázva. Amennyiben a visszapostázási cím különbözik a feladási címtől, kérjük, jelezze ezt a jelentkezési lapon.
- A filmet illető bármilyen sérülést a kézhezvétel után, két héten belül, bármilyen vetítést megelőzően kell jelezni.
 

5. Nevezhető kategóriák:

 

ÁLTALÁNOS – a játékfilmeken kívül nevezhető bármilyen film műfaji megjelöléssel (kisjátékfilm, dokumentumfilm, animáció és kísérleti film). Ha köztes műfajról van szó, jelölhető több műfaj is.

 

KISEBBSÉGI – keressük azon filmeket, amelyek valamely szempontból a kis népek és egyéb kisebbségek (etnikai, életmódbeli, szexuális, stb.) problémáival foglalkoznak.

 

“PORLEPTE DOBOZOK” keressük azon, a történelem vihara által elsodort filmeket, amelyek gazdasági, elszigeteltségbeli vagy politikai oknál fogva nem, vagy csak helyi szinten kerülhettek nagyobb közönség elé, vagy néhány vetítés után dobozba kerültek. Eltűnt világok lenyomatát, az idő múlásával művészi értéküket őrző filmeket keresünk.

 

ZENEI ÉS TÁNCFILMEK - keressük azon zenei filmeket, amelyek a jazz, az improvizatív zene, a kortárs és archaikus népzene világát mutatják be, továbbá táncra és mozgásra alapuló filmeket, legyenek azok dokumentum vagy fikció alapúak.

 

“ÚTON / ON THE ROAD” ONLINE FILMFESZTIVÁL – keressük azon filmeket, amelyek a klasszikus filmfesztivál formán kívül, online formában, behatárolt ideig (2018.03.01.-04.26.) megtekinthetők és a közönség által szavazhatók (2018.03.31.) lesznek az “együttlét” weboldalán. A kétféle nevezés nem zárja ki egymást, az online forma ellenben jelentősen kitágítja a beválogatott filmek nézettségét. Ugyanakkor a korlátolt időintervallum és az elérhető képminőség miatt kevéssé csorbulnak a szerzői jogok. Az online fesztivál közelíteni próbál az internetes világ fogyasztási szokásaihoz, segíti a fiatal filmnéző utánpótlás megtalálását, második lépésként pedig a hagyományos filmes együttlét közösségébe csábítását. Tisztában vagyunk vele, hogy egyes filmfesztiválok nem fogadnak el az interneten már megjelent filmeket, emiatt online filmfesztiválunk örömmel fogad régebbi készítésű alkotásokat is. Az online filmverseny díjazottait levetítjük a 2018. április 27. és május 1. között tartandó filmfesztiválunkon is, és szerzőiket örömmel várjuk a komáromi Monostori erődben lévő, meglehetősen izgalmas fesztiválhelyszínünkre. Az online fesztivál retrospektív programjában lesznek válogatások a Mediawave történetének legizgalmasabb filmjeiből is.


6. A film nyelve

A fesztivál programjába való bekerülés esetén csak angol feliratos verziót fogadunk el.

7. Nevezési határidő
Kérjük, hogy az online nevezési lapot és a nevezett film linkjét 2018. január 10-ig küldje be, vagy digitális formában töltse fel a filmet a nevezési értesítőben felajánlott helyre, a nevezési lapot pedig küldje el címünkre ("FÉNYÍRÓK FESZTIVÁLJA 2018", 9001 Győr, Pf. 668.).

 

8. Adatok megjelenése
Az online nevezési adatok és szövegek – a személyes adatokon kívül – feldolgozás után megjelennek a fesztivál weboldalán, ahol külön követhető a nevezés és a kópia/feltöltés beérkezése. Arról külön értesítést nem küldünk.

9. Vetítések 
A Fesztivál fenntartja a jogot, hogy propaganda anyagként nem kereskedelmi célokra felhasználja a film egészét a média különböző területein, és bemutató valamint oktató vetítéseken, ill. felhelyezze a film részletét (max. 3 percet a hosszú filmeknél, ill. a rövidfilmek teljes hosszának 10%-át) a fesztivál weboldalára.
A fesztiválra beválogatott filmek bemutatásra kerülnek a fesztivál várható közép-európai régiós helyszínein.


*-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

* A nevezési szabályzatot elolvastam és elfogadom. Elküldés előtt nyomtassa ki a nevezési lapot!

Nevező:* Rendező     Gyártó     Forgalmazó

Kategória:
Általános
Kisebbségi
Porlepte dobozok
Zenei és táncfilmek
"Úton" Online Filmfesztivál

Levelezési cím
Családnév:*
Utónév:*
Szervezet:
Irányítószám:*
Város:*
Utca, hsz.:*
Ország:*
Telefon:
e-mail:*
website:

Forgalmazó:
Cím:
Telefon:
e-mail:

Gyártó:
Cím:
Telefon:
e-mail:

Rendező Egy rendező | Több rendező
Családnév:*
Utónév:*
Születési év:
Cím:
Telefon:
e-mail:

Eredeti cím:*
Cím magyarul:
Angol nyelvű cím:*
Film nemzetisége:*

Időtartam:* min.
Készítés éve:*
Forgatókönyv:
Operatőr:
Animátor:
Zeneszerző:
Vágó:
Narrátor:
Szereplők:
Weboldal:

Film szövege:*    szöveges     szöveg nélkül

Eredeti nyelv:
(a filmet vetítésre csak angol felirattal fogadjuk el!!!!)
Felirat:

Műfaj (kérjük megjelölni!)*
játékfilm
kisjátékfilm
dokumentumfilm
kísérletifilm
animáció
táncfilm
zenefilm

Ha a film bemutatásra kerül a MEDIAWAVE fesztiválon, akkor a vetítés:
Magyarországi premier
Európai premier
Világpremier

Kérjük, írjon pár kulcsszót (meta-adat), ami leginkább jellemzi a filmjét:

ELŐVÁLOGATÁS
Nevezési határidő: 2018.01.10.
Az előválogatásra csak az alább felsorolt videokópia-típusok valamelyikét tudjuk elfogadni.

Videokópia-típus:*
DVD
Online feltöltés
Online link
Link:*
Jelszó:

Rövid tartalom magyarul:*
Rövid tartalom angolul:

Önéletrajz, filmográfia (magyar):*
Önéletrajz, filmográfia (angol):

Fotók a filmről (max 4 db; jpg):*

Fotók a rendezőről (max 4 db; jpg):

Egyéb fotók (plakát, stb.) (max 4 db; jpg):

Szövegkönyv és dokumentumok csatolása (max 4 db) (doc, txt, pdf, rtf, xls, jpg, gif, png, zip, rar, arj):

Film részlet csatolása (max 7 Mb) (flv, mp4, mpg, mpeg, avi, mov,wmw,rm):

Fontosabb bemutatási helyei:

Díjak:

Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák